4 érdekes tipp a túlevés ellen

Nem árt, ha megtanuljuk, hogyan csökkentsük az ételek mennyiségének bevitelét. Íme, néhány furcsának hangzó tipp, házi praktika arra, hogy ne együk/igyuk túl magunkat.

Ne együnk nagyon világos lámpánál

Brit tudósok szerint, 178 kalóriával többet eszik az, aki nagyon világosban étkezik, mint az, aki félhomályban fogyassza el a vacsoráját.

Igyál egyenes üvegből

Ha az italokra kerül a sor, akkor válassz inkább hosszúkás üveget és ne gömbölyded alakút. Egy tanulmány szerint a gömbölyded alak megtéveszti az agyunkat, így azt gondoljuk, hogy még alig ittunk belőle. Ez a szemfényvesztés üvegenként 60-120 kalória pluszt is jelenthet.

popcorn

Egészségtelen után egészséges

Ha túl sok egészségtelen ételt ettél, amelyeknek magas a zsír és a szénhidrát tartalma, akkor szinte biztos, hogy rövid időn belül újra éhes leszel. A zsíros, cukros ételek ugyanis beindítják az éhségérzetet. Ezért fontos, hogy ha teheted ezután, zöldséget illetve alacsony kalóriás ételeket egyél, hogy ne kapjon el az éhségroham.

Szénsavas víz

Ha nehéz és zsíros ételeket eszel, a legjobb, ha szénsavas ásványvízzel vagy üdítővel kíséred, ugyanis a szénsav miatt hamarabb érzed a teltségérzetet – mondják szintén a brit tudósok.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.