3 okostelefon alkalmazás, ami segít fogyni!

Nincs senki, aki ösztönözzön az edzésre, fogyásra? Találd meg ezt a „személyt” a telefonodban! A virtuális közösség is segíthet. Hogyan?

Sokak számára jelent gondot, hogy bár szeretnének lefogyni és rendszeresen mozogni, nincs egyedül elég akaraterejük hozzá. Ha azonban van valaki, aki ösztönzi őket – együtt mennek futni például – máris jobb a helyzet.

Nos, ezt a valakit megtalálhatjuk egy okostelefon alkalmazáson keresztül is. A virtuális közösségek szintén segíthetnek nekünk lefaragni a kilókat – és közben jól is szórakozunk – állapította meg egy tanulmány, melyet a JMIR Research Protocols közölt. A kutatók megkérték a tanulmány résztvevőit, hogy napi fitness szokásaikról a neten naplót vezessenek és adjanak hozzá több embert is. A résztvevők pontokat kaptak a tevékenységek vagy akár a kudarcok követéséért, ezt később jutalmakra válthatták be.

Tíz hét után a játékban résztvevők sokkal gyakrabban edzettek és csökkent is a testtömeg-indexük azokhoz képest, akik megszokott rutinjuk szerint sportoltak.

Fontos tehát a siker eléréséhez egy kis játékosságot vinni a dologba. Ha rendszeresen vezetjük tevékenységeinket az internetes naplóban, az valódi hatékonysággal bír, de ha játékot is csinálunk belőle, még könnyebb végigvinni a napi edzéseket.

elhizas3

A tanulmányban használt játék nem elérhető a nyilvánosság számára, ám vannak hasonló fogyásra ösztönző okostelefon alkalmazások, melyek segítenek elérni egészségügyi céljainkat – ismerőseink, családtagjaink, barátaink kis hozzájárulásával! Íme három a kedvenc fogyókúrás telefonos alkalmazás közül.

1. Nexercise

A jutalomra éhes játékosok azért használják, hogy pontokat gyűjtsenek – és nyereményeket. Minden izzadással töltött 2 perc 10 ponttal egyenértékű, és ha eleget mozgunk, különféle dolgokat nyerhetünk, így pl. fitness italt vagy ajándék kártyát. (iOS és Android esetén ingyenes alkalmazás).

2. GymPact

Ez az alkalmazás ott fog meg, ahol a legjobban fáj: a pénzünkön keresztül! Kiválaszthatjuk, hány napon át fogunk rendszeresen ellátogatni az edzőterembe, és azt is betáplálhatjuk, mennyit fizetünk, ha ezt nem valósítjuk meg. Akik nem viszik végig az edzéseket, hetente kerül levonásra számlájukról az összeg, és azoknak adják át, akik valóban edzettek.

okostelefon_alkalmazasok

Csalni nem lehet, mert az okostelefon alkalmazás képes ellenőrizni, hol tartózkodtunk, és ebben nyilván nincs benne az edzőterem, ha nem jártunk ott…(iOS és Android esetén ingyenes).

3. HealthRally

Elég családtaggal és baráttal rendelkezünk?  Ez a fogyókúrás telefonos alkalmazás őket ösztönzi arra, hogy fizessenek a mi sikerünkért. Kijelöljük a végső dátumot és a motiváló jutalmat – például egy pár márkás futócipőt vagy iPad-et – és összegyűjtjük a támogatókat.

Ők mindig kapnak haladásunkról friss információkat, és közben gyűlik a pénz a díjra. Amennyiben nem érjük el a célt, az egész összeg visszajut a támogatókhoz. Ráadásul még kellemetlenül is érezhetjük magunkat a családi összejöveteleken. Ez ám a motiváció…! (Szintén iOS és Android ingyenes telefonos alkalmazás).

Forrás: