Többezer vércukormérőt kaptak a cukorbeteg gyermekek

Háromezer-ötszáz vércukormérőt adományozott egy magyar magánvállalkozás olyan gyerekeknek, akik 1-es típusú cukorbetegségben szenvednek.

A készülékek csütörtöki budapesti, jelképes átadását a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján tartották, ahol Zettwitz Sándor, a vércukormérőt gyártó 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója adott át néhány készüléket az ott kezelt gyermekeknek.

Tulassay Tivadar, a klinika igazgatója köszöntőjében nagyvonalú felajánlásnak nevezte az adományt, hozzátéve, az intézménynek nagy hagyománya van azon gyermekek ellátásában is, akik 1-es típusú diabétesszel élnek. A 3500 gyermekből 580-at gondoznak a budapesti klinikán.

cukorbeteg4

Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, a technológia fejlődése nagyban segíti a gyógyítókat abban, hogy minél kevesebb, fájdalommal járó beavatkozás történjen.
Az államtitkár egyben felajánlotta a cégnek, hogy a betegektől kapott adataikkal kapcsolódjanak be abba az informatikai rendszerbe, amely különféle, az ellátásokkal kapcsolatos adatbázisokat tartalmaz és rendszerez.

A cég a 3500 készüléket eljuttatja az ország különböző kórházaiba, ahol a gyerekek megkapják majd az otthoni vércukormérésre alkalmas készüléket. A műszer kétszáz mérés adatait tárolja 10 százalékos pontosságon belül.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.