Megvan Magyarország Cukormentes Tortája!

Cukormentes almatorta egressel – ez lett Magyarország Cukormentes Tortája az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös versenyén, amelyet ebben az évben hirdettek meg először

Az összetevők közt nincs se fehér liszt, se fehér cukor, se mesterséges adalékanyag, se tartósítószer – így a torta nem csak cukormentes, de még egészséges is. A sütemény az ország számos cukrászdájában – a Magyarország Tortájához hasonlóan – kapható, mégpedig úgy, hogy feltüntetik a szénhidrát- és a kalóriaértéket is (egy szelet szénhidrátértéke 25,6 g, egy szelet kalóriaértéke pedig 309 kcal).

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének tagjai Mautner Zsófia és Oláh Ibolya mellett Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Pöhm Rudolfné és Pataki János mestercukrászok, valamint Nagy Attila, a 77 Elektronika Kft. kereskedelmi igazgatója voltak.

torta_4802

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND vércukorszintmérő készülék gyártója, amely egyben felajánlotta a „Leginnovatívabb recept” különdíjat az Álomsüti Cukormentes Cukrászdának a „Kapros túrótorta szedervelővel” tortáért. A verseny fődíja egy háromnapos wellness hétvége a bükfürdői Greenfield hotelben, amely diabetikus étrendet is kínál.

A program médiatámogatója a Laptopkonyha.hu, amely egy úgynevezett „valós idejű” videóban mutatja be a torta elkészítését. A film az alapítvány felületein (honlap, Facebook, Cukkerberg blog), illetve a Laptopkonyha.hu oldalon is elérhető lesz augusztus közepétől.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt első körben az ipartestületi tagok között hirdették meg, de most ősszel az alapítvány egy nyitott versenyre is kihív minden gasztroimádót, hogy a saját kreációikkal mérkőzzenek meg az első helyért.

torta_4801

A program célja részben az, hogy megmutassa a kézműves cukrászok cukorbetegek iránti, valamint az egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségét, valamint az, hogy ennek érdekében új, cukormentes recepteket és technológiákat is bevezessenek a cukrászatokba.

Magyarország Cukormentes Tortája nem csak a cukorbetegeknek lehet természetes alternatíva, hanem azoknak is, akik szeretik az édességet, de fontos nekik, hogy amit elfogyasztanak, ne cukorral, tartósítószerrel és finomított fehér liszttel készüljön.

A Magyarország Cukormentes Tortája csak az egyik az Alapítvány idei kiemelt programjai közül. Emellett ingyenes egészségügyi szűrőprogramokkal, az ország több mint 500 „egycseppes” gyógyszertárában futó Egy Cseppes Patikahét akcióival, az Egy Csepp Világnappal, a „Szárnyak és paták” című mesekönyvvel és a „Vadjutka az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak” ékszerkollekcióval is a cukorbetegségre hívják fel a figyelmet.

zilah

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.