Magyarország Cukormentes Tortája!

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen, 2012-ben első alkalommal meghirdette a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt.

A kiírás alapját a Magyarország Tortája verseny adja, amely már sok éves hagyományra tekint vissza. A cukormentes tortához a cukrászok azonban kizárólag az alapítvány dietetikusának alapanyaglistájáról választhatják a recept hozzávalóit. A listáról nem csak a finomított cukor és fehérliszt hiányzik, de a mesterséges adalékanyagok, édesítő- és tartósítószerek is. A verseny fődíja egy 3 napos wellness hétvége.

A cukormentes torta nem csak a cukorbetegek választása lehet, hanem mindazoké, akik úgy szeretnék az ízeket élvezni, hogy eközben odafigyelnek arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit esznek.

cukorbetegseg_48

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND vércukorszintmérő készülék gyártója. A főtámogató egy különdíjat is felajánl, mellyel a zsűri a „Leginnovatívabb recept” készítőjét fogja díjazni.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének tagjai Mautner Zsófia, gasztroblogger, Oláh Ibolya, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa, Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Pöhm Rudolfné és Pataki János mestercukrászok, valamint Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója. A zsűri elnöke Mautner Zsófia.

cukorbetegseg1A Magyarország Cukormentes Tortája díjat a Magyarország Tortája verseny végeredményével egy időben hirdeti ki az Alapítvány, és augusztus 20-án mind a kétféle „országtortát” megkóstolhatja a közönség az Ízek Sétányán. A versenyre az ipartestület tagjai nevezhetnek június 20-ig, az Alapítvány ősszel egy nyílt versenyt is hirdet.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén főként a fiatalokat és a családokat szeretné programjaival megszólítani. A diabétesz sok esetben helyes életmóddal megelőzhető, a szövődmények pedig a korai felismeréssel elkerülhetők. A cukorbetegség Magyarországon legalább másfél millió embert érint, és ennek a fele még nem tudja magáról, hogy cukorbeteg.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.