Ezzel az extrém diétával visszafordítható a 2-es típusú cukorbetegség

Az Egyesült Királyságban tesztelték, a páciensek 86%-ánál bevált.

A 2-es típusú, vagyis késői kezdetű, nem inzulinfüggő cukorbetegség egyre több embert érint a világon, általában felnőtt korban alakul ki genetikai okok és a nem megfelelő életmód hatására.

Jó hír viszont, hogy úgy tűnik, visszafordítható, még akkor is, ha valaki már évek óta küzd vele, a megoldás pedig egy extrém diéta. Az Egyesült Királyságban 300 emberen tesztelt módszer a páciensek 86%-ánál bevált.

És hogy mit ettek ez idő alatt? Alacsony kalóriatartalmú turmixokat és leveseket, 3-5 hónapon keresztül, így tartva a napi kalóriabevitelt extrém alacsony szinten. Ez körülbelül napi 850 kalória alatti értéket jelent, a tanácsolt napi 2000-2500 kalóriás bevitelhez képest tehát durván alacsony. A diéta után a betegek lassan több hét alatt térhettek vissza a normál táplálkozáshoz, de pszichológus és táplálkozási tanácsadó is foglalkozott velük, hogy tudják tartani a súlyukat.

A terápia azoknál járt a legnagyobb sikerrel, akik legalább 15 kilótól megszabadultak, közöttük 90%-os volt a gyógyulás aránya, ez pedig jóval magasabb, mint amit jelenleg gyógyszeres kezeléssel el lehet érni.

Forrás: nuus.hu