Elindult az Egyszer Élünk Körút

A VOLT-tal és a „Víz, Zene, Virág Fesztivállal” debütált az Egy Csepp Figyelem Alapítvány nyári szűrőprogramja.

Az alapítvány Magyarország legnagyobb fesztiváljain több ezer ember egészségügyi értékeit méri meg.

Különösen sok cukorbeteg-gyanús esettel – köztük sajnos gyerekekkel is – találkozott az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a hétvégi, tatai „Víz, Zene, Virág Fesztiválon”. Az Egyszer Élünk Körút állomásain – köztük a múlt heti VOLT-on – ingyenes vércukorszint-, vérnyomásés koleszterinszint mérésre volt lehetőség.

ver36

A VOLT-on Váczi Eszter is tesztelte az egészségügyi értékeit. „A vércukorszintemet gyakran méretem meg, és próbálok figyelni arra, hogy egészségesen éljek. Futni járok, hogy kondiban tartsam magam” – mondta a Váczi Eszter Quartet énekesnője. Hozzátette: a vérnyomásmérőt az egész család használja, és még a másfél éves kislányának is ismerős eszköz, akivel gyakran játszanak „doktorosat”.

Tatán Erős Antónia a szűrésen résztvevők között egy Dr.Hu automata felkaros vérnyomásmérőt, egy D-Cont Trend vércukormérőt, egy Accutrend Plus koleszterinmérőt, illetve egy „Vadjutka az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak” ékszert sorsolt ki.

Az alapítvány októberig végiglátogatja a legnagyobb fesztiválokat: jön még az EFOTT, a Balaton Sound, a Csabai Kolbászfesztivál, a Sziget és a WAMP. A körút lehetőséget ad az egészségi állapot ellenőrzésére, a különböző betegségek esélyének, illetve az azokkal járó kockázatoknak a felismerésére.

cukorbetegseg212A vércukormérést a D-Cont Trend gyártója, a 77Elektronika Kft., a vérnyomásmérést a Dr. Hu vérnyomásmérőket forgalmazó Teva Magyarország Zrt., a koleszterinmérést pedig az Accutrend forgalmazója, a Roche Magyarország támogatja majdnem fél éven át.

Az alapítvány idén főként a fiatalokat és a családokat szeretné programjaival megszólítani. A diabétesz sok esetben helyes életmóddal megelőzhető, a szövődmények pedig a korai felismeréssel elkerülhetők. A cukorbetegség Magyarországon legalább másfél millió embert érint, és ennek a fele még nem tudja magáról, hogy cukorbeteg.

A körút az alapítvány idei kiemelt programjai közül csak egy. Már elindult a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen kiírt Magyarország Cukormentes Tortája verseny, májusban sikeresen futott a több mint 500 „egycseppes” gyógyszertárat érintő Egy Cseppes Patikahét (a következő novemberben lesz); az őszi Egy Csepp Világnapra pedig sok ezer érdeklődőt várnak.

Az alapítvány a Kolibri Kiadóval közösen egy mesekönyvet is kiad, Szárnyak és Paták címmel, amelynek egyik szereplője cukorbeteg. A szervezet ebben az évben egy limitált szériás ékszerkollekcióval debütált.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.