Diabétesz – van megoldás

Az alábbi cikkünkben megtudhatod, hogy miért nyújt megoldást a Kaqun fürdő és az Oxygénben gazdag ívóvíz a diabéteszes tünetek kezelésében!

Korábbi cikkeinkben már hosszasan megfejtettük, hogy mi az a hypoxia, melyeket ITT és ITT elolvashatsz!

De mi köze a hypoxiának a diabéteszhez?

Nézzük előbb a szó jelentését!

A diabétesz görög szó, ismertebb jelentése: cukorbetegség. A diabétesz a test glükóz feldolgozási zavara, aminek oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormon hiánya vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége, esetleg mindkettő. A szükséges mennyiségű inzulin hiányában a sejtek nem képesek a vérből a glükóz felvételére, így a vércukorszint megemelkedik. Ezek együttesen okozzák a betegség fő tüneteit. A diabétesznek különböző fajtái lehetnek: beszélhetünk 1-es, 2-es, 3-as típusú diabéteszről és terhességi diabéteszről is. Ha a tüneteket nem vesszük észre időben, akkor a diabéteszes kóma is kialakulhat, amely az egyik legveszélyesebb formája a cukorbetegségnek.

Hogyan ismerhető fel a diabétesz?

  • Amikor a glükóz szintje megemelkedik a vérben, akkor a vese próbálja azt kiválasztani. Ennek hatására erős és csillapíthatatlan szomjúság érzés alakulhat ki.
  • Néhány tünet még: meggyengült érfal, látási zavarok, sebgyógyulás lelassul, fokozott éhség, drasztikus fogyás, zsibbadó végtagok

A friss felmérések szerint Magyarországon több, mint 1 millió cukorbeteg él. A nem azonosított cukorbetegekkel, ez a szám akár a 1,5 milliót is elérheti. Köztük 4%-a 1-es típusú cukorbeteg100 cukorbetegből 96-nak 2-es típusú cukorbetegsége van, amely az életmóddal függ össze. Megdöbbentő számok, igaz? De még megdöbbentőbb, hogy a cukorbetegek egyharmada nem is tudja, hogy cukorbeteg…

diabetesz-van-megoldas

Mi az összefüggés a cukorbetegség és a hypoxia között?

Azt gondolná az ember, hogy a hypoxia, vagyis a szervezet oxigénhiányos állapota távol esik a diabétesztől. De kutatások bebizonyították, hogy a hypoxia igenis szorosan összefügg a diabétesz folyamataival és a cukorbetegség bizonyos szövődményeit is tovább ronthatja. Ehhez társul a zsíros sejtek hypoxiája, az inzulinrezisztencia, ami  végső soron a diabétesz kialakulásához vezet. A san diegói egyetem (Kaliforniai Egyetem) munkája fényt derített a hypoxia diabéteszes állapotokban játszott kiemelkedő szerepére. Felfedezték, hogy a zsíros ételek fogyasztása aktivál egy a zsíros sejtmembrán található fehérjét, amely hatalmas mennyiségű oxigént fogyaszt el és a többi sejtnek alig hagy oxigént. Ezáltal a sejtek „stresszes” állapotba kerülnek, ezzel aktiválják a szervezet gyulladásos reakcióját. Amikor ez megtörténik a test szöveteinek gyulladása inzulinrezisztenciát eredményez. Az inzulin egyre kevésbé képes csökkenteni a vércukorszintet. Ez az állapot a 2-es típusú diabétesz előszobája. A hypoxia és a diabéteszes páciensek esetébenösszeszűkülnek a véredények és a vörösvértestek által szállított oxigén egyre nehezebben jut keresztül az érintett véredényeken és nehezebben éri el a szöveteket.

A népbetegségnek számító diabétesz megelőzéséért, a szövődmények elkerüléséért vagy a már kialakult betegség kezelése érdekében mi magunk is sokat tehetünk. Az orvos által előírt terápia pontos megtartása mellett az életmódváltás, az egészséges táplálkozás és a testmozgás sokat javíthat a beteg állapotán.

A diabétesz kezelésének alapja elsősorban az életmódváltás

Mi a megoldás?

A dél-ausztráliai Adelaide Egyetem Royal Adelaide Kórházban dolgozó orvosok rájöttek, hogy a magas oxigénterápia következtében csökken a vércukorszint, jobb volt a beteg inzulinválasza.

Hogyan juthatsz hozzá a megfelelő mennyiségű oxigénhez?

Kétféle formában:

Egy kellemes oxigénben dús Kaqun fürdő keretében! Amely feltölti a szervezetet hosszú időre tiszta, friss oxigénnel.

Ha azonban nem tudsz időt szakítani a fürdőre, akkor palackozott víz formájában is hozzájuthatsz, melyet könnyedén magaddal vihetsz és a sejtjeid tombolni fognak az örömtől és a friss oxigéntől!

dibetesz-van-megoldas1

Látogasd meg a Kaqun Zugló Oxygén Wellness Spa fürdőt, Budapesten és élvezd az oxigén adta felfrissülést, törődést és egészséget! Hívd bátran az alábbi elérhetőségek egyikét!

Nagy szeretettel ajánlom!

Kovács Magdi

Csak a Nőknek Magazin és Női Klub alapító tulajdonosa

Veres András

Kaqun Zugló Wellness Spa vezetője

www.kaqun-zuglo.com

+36 1 789 3755

Forrás: Csak a Nőknek


Egy válasz

  1. Kolben Róbert

    Jó lenne, ha nem áltatnák szerencsétlen cukrosokat ilyen hülyeséggel. Egy levegővétellel több oxigént kap a szervezet, mint ezekben a humbuk vizekben van!!!!!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.