Cukormentes gumicukor – Recept!

A gumicukor rajongókat elkeserítheti a tudat, hogy kedvenc rágcsálnivalójukból csak keveset és ritkán fogyaszthatnak, ha nem szeretnének gömbölyűbbek lenni. De van erre is megoldás: a cukormentes gumicukor.

Mit tegyünk, ha nem tudunk ellenállni bizonyos finomságoknak, de sajnos van bennük cukor?

Próbáljuk ki a cukormentes változatot – ha meg lehet oldani! Cukormentes cukor – furcsán hangzik, de cseppet sem olyan rossz, mint hisszük. Sőt, ha nagy kedvenc a gumicukor, a cukormentes gumicukor otthon is elkészíthető. 5 percet vesz igénybe!

Minden íz benne van, amit szeretünk, de az eredetihez képest semennyi cukor! Némi problémát jelenthet, hogy milyen formában készüljenek a cukrok. Ha nincs kifejezetten cukorka formánk, használhatunk hozzá mini muffin készítőt vagy jégkockatartót is.

jegkockatarto

Hozzávalók

1 csomag cukormentes, ízesített zselatin (bármilyen ízben)

6 csomag natúr zselatin

½ csészényi hideg víz

2-3 cukorka forma, a tervezett cukormentes gumicukor méretétől függően

A cukormentes cukor elkészítése

Készítsük elő a cukorkaformákat azzal, hogy nem ragadós főző spray-jel befújjuk belsejüket. Kombináljuk a nem ízesített és az ízesített zselatint, valamint a hideg vizet egy kisméretű serpenyőben. Kevergessük, amíg jól össze nem vegyülnek. Helyezzük a serpenyőt a tűzhelyre, közepes lángra. Folytassuk a kevergetést, miközben a keverék felmelegszik és folyékonnyá válik.

Ha a keverék már teljesen folyékony, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és a keveréket öntsük az előkészített cukorkaformákba. Hagyjuk, hogy lassan kihűljenek. Majd tegyük őket a hűtőszekrénybe 10 percre, hogy megszilárduljanak.

Amennyiben már szilárdak, óvatosan vegyük ki őket a formákból, és a cukormentes gumicukor máris előállt – csak élveznünk kell!

Forrás:


Egy válasz

  1. Helyesírás

    “Majd tegyük őket a hűtőszekrénybe 10 percre, …..”
    “Amennyiben már szilárdak, óvatosan vegyük ki őket a formákból,…..” stb.

    Nem őket, hanem azokat! Nem személyekről van szó!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.