Öregíti a bőrt a sminklemosó?

Azt a gondolatot már jól a fejünkbe ültette a kozmetikus, hogy sminkben sose feküdjünk le aludni, mert öregíti a bőrt. De vajon a sminklemosó használata nem jár-e ugyanezzel a következménnyel?

A sminklemosó minden, munkából vagy egy esti buliból hazatérő nőnek jó barátja, legyen szó diszkrét vagy vadító éjszakai smink eltüntetéséről. Nem érdemes megspórolni az arcod lemosására szánt időt, mert a rajta maradó smink könnyen eltömítheti a pórusaidat, ezt tudjuk. Amit nem tudunk, az az, hogy milyen hatóanyagok vannak egy-egy termékben.

Mi van a sminklemosó dobozára írva?

Valld be őszintén, elővetted valaha a sminklemosó dobozát, hogy megnézd, milyen összetevőkből álló folyadékkal kened át az arcod? Mert a sok -metil, -benzoát, és még ki tudja, milyen végződésű szavak – még ha neki is áll kibogarászni őket az érdeklődő vásárló – mintha csak kínaiul lennének.

Ha a ráncosodás nem is fokozódik a sminklemosó használatától, attól még bőrpír, allergia jelentkezhet, ha olyan komponenst is tartalmaz a termék, amire fokozottan érzékenyen reagál a bőröd. Ezért érdemes elsősorban illatanyag-mentes, bőrnyugtató hatóanyagú tégelyt leemelni a polcról. Keresd az aloe verát vagy a kamillát a csomagoláson!

Semmilyen megalapozott kutatással alátámasztott érv nem szól tehát amellett, hogy a sminklemosód ártana az arcodnak. A bőr öregedése teljesen természetes és visszafordíthatatlan folyamat, ezért jobb, ha nem is esel kétségbe, hogy reggelente látszódik a párna által hagyott összes gyűrődésnyom az arcodon, persze te magad is sokat tehetsz azzal, hogy késleltesd a ráncok kialakulását, elmélyülését.

beauty lifestyle

Ezt tedd a ránctalanítás érdekében!

Elsősorban ne feledkezz meg a leghatékonyabb védekezésről a ráncok ellen: belülről hidratáld az arcod! A megfelelő napi folyadékbevitel vitalizál, megfelelő alapot képezve ahhoz, hogy eredményesen vedd fel a harcot a bőr öregedése ellen.

Második lépés az arctisztítás, amihez legjobb, ha mélytisztító maszkot vagy szemcsés állagú lemosót használsz, hisz’ ezek használata közben ügyesen megszabadulsz a bőröd felszínén lévő elhalt hámsejtektől. Majd ha a napi sminked eltávolításához érsz, gondolj a megfelelő sminklemosó kiválasztására is!

Kendő, tonik állagú, kétfázisú, balzsam – jöhet bármilyen formában, amitől kipróbáltan, saját bőrtípusodhoz alkalmazkodóan, nem lesz sem olajos, sem száraz az arcod. Még mielőtt végső elkeseredésedben pedig a ránctalanító krémek felé nyúlnál, inkább tornáztasd meg minden nap egy kicsit az arcizmaidat!

Az eredmény? Kisimult ráncok, élettel teli arc. Láthatod, egy kis odafigyeléssel, megfelelő termékek kiválasztásával, és egy szuper sminklemosó bevetésével is sokat tehetsz bőröd szépségéért. Apropó, kipróbáltad már a ránctalanító masszázst?

Forrás: