Zseniális teakeverék megfázásra, torokkaparásra

Mire lelkileg felkészülünk a télre, testünket is formába kell hoznunk. A tél gyógynövényei a szurokfű, a menta, az apróbojtorján és az útifű.

Teakeverék a téli napokra

ezekből áll Gyuri bácsi Téli teája, melyet megelőzésre vagy élvezeti teaként egyaránt lehet fogyasztani.

Kisebb megfázások, torokkaparás esetén nagyobb mennyiségben fogyasztva kiválthatja vagy kiegészítheti az egyéb terápiát.

teazas

A Téli tea összetétele: apróbojtorján, szurokfű, lándzsás útifű, borsmenta.

Az apróbojtorán legismertebb felhasználási területe a torok és a száj fertőtlenítése. Gyulladáscsökkentő hatása flavonoid-tartalmának köszönhető. Köhögéscsillapító hatású, elmulasztja a rekedtséget, torok- és mandulagyulladás esetén is eredményesen használható. Másik fontos tulajdonsága a máj és az epe tevékenységének szabályozása. Rendben tartja emésztésünket, húgysavszintünket, óvja a húgyutakat és a vesét.

A szurokfüvet az antikvitás óta ismeri az emberiség. Mindenféle torokproblémára, köhögésre melegen ajánljuk, hörgő- és hangszalaggyulladás, rekedtség esetén is kiváló. Emellett egész hormonrendszerünk karbantartását is elvégzi.

A lándzsás útifű sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatását – mely aukubin-tartalmának köszönhető – már az ókor óta ismerjük. Napjainkban leggyakrabban légzőszervi megbetegedésekre, köhögéscsillapításra, hörgőgyulladásra használjuk. Vérképzési rendellenességekre, húgysavhajtásra és allergiára is jó.

A borsmenta számos gyógyító hatással rendelkezik. Fertőtlenítő hatású, megfázás, torokfájás esetén nagy segítség, mert köhögéscsillapító és köptető tulajdonsága is van. Herpesz esetén is használhatjuk. Étvágyjavításra, emésztés könnyítésére, máj- és epebántalmakra, puffadás ellen, általános erősítésre is nagyszerű. Nagyon jó görcsoldó, fájdalomcsillapító és nyugtató gyógynövény. 

A Téli teát finom íze miatt jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki egy csésze meleg teára vágyik a hűvös időben!

Forrás: http://gyorgytea.hu/