Zöld autó könnyedén

A levegő és környezetszennyezés az egész világon az egyik legfőbb probléma, ezért az országok, városok, a kis és nagyvállalatok folyamatosan lépéseket tesznek annak érdekében, hogy ökológiai lábnyomuk minél kisebb legyen.

Zöld autó a környezetért

Az országok légszennyezettségi rangsorában Magyarország a középmezőnyben van. Az idei adatok azt mutatják, hogy hazánk a 17. helyen áll azon a listán, ahol országonként a 100.000 emberre jutó légszennyezés okozta elhalálozások számát vizsgálják. Szén-monoxid és szén-dioxid mellett kén-oxidok, nitrogén-oxidok, szénhidrogének és porok is okozzák a szennyeződést, tehát a közlekedési eszközök mellett az ipar és a mezőgazdaság is károsítja a környezetet. A légszennyezettség csökkentése egyre fontosabb és egyre nagyobb figyelmet kap. A 2010-es évektől jelentek meg a piacon az úgy nevezett zöld, vagyis elektromos és hibrid autók, amelyek amellett, hogy üzemanyagot takarítanak meg, energiát termelnek és lényegesen kisebb mértékben szennyezik a környezetet. A normál autók Co2 kibocsátása több mint 100 gramm kilométerenként, ehhez képest a zöld járművek ezen értékei lényegesen kisebbek, 100 g/km alatt mozognak.

toyota-auris-5

A Budget Magyarország autókölcsönző flottájának széles, közel 30 autóra kiterjedő, zöld autó választékát most tovább bővíti. Jelenleg a vállalat flottájában Toyota Yaris Hybrid, Toyota Auris Hybrid és Lexus hibridek találhatók meg, de az Budget-től hazánkban ezentúl BMW i3-as autók is bérelhetők. A városi használatra tervezett elektromos autó hatótávolsága körülbelül 150 km, így elég 3-4 naponta feltölteni az akkumulátort. A járműben egyetlen elektromotor van, aminek köszönhetően nincs szén-dioxid kibocsátás, tehát a többi elektromos és hibrid járművel szemben a környezetre kis mértékben sem káros.

„A környezetvédelem számunkra is rendkívül fontos, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Budget Magyarországnál a kezdetektől fogva folyamatosan biztosítjuk a zöld autókölcsönzést. Nagy örömünkre, munkánk során azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink egyre inkább keresik a környezetkímélő megoldásokat, és ezért is szerettünk volna egy újabb lehetőséggel szolgálni nekik.” – mondta Hasan Kurt, a Budget Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Budget Magyarországról
A Budgetet a világ első három legnagyobb autókölcsönző vállalata között tartják számon, mely az autóbérlést 1 napra, de akár 60 hónapra is biztosítani tudja. A 128 országban jelen lévő vállalat szolgáltatásai személyre szabottak, egyéniek és ügyfélorientáltak, ráadásul kivételes rugalmassággal párosulnak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.