Zivatarok, szél, de kellemes meleg

A több-kevesebb napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Estig inkább csak keleten, délkeleten, majd szórványosan valószínű zápor, zivatar.

Az ország északnyugati felén megélénkül, néhol meg is erősödik a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Időjárási front nem hat ránk, viszont a nyáriasan meleg idő, az erős UV sugárzás és a zivatarok mindenképp előrelátást követelnek meg tőlünk.

eso4

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenszórása várhatóan országszerte fokozódik, pollenkoncentrációjuk többfelé – elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén – már elérheti a tüneteket okozó szintet. A kőris és a tölgy pollenje továbbra is többfelé magas koncentrációban lehet jelen. A nyír, a platán, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenszezonja hamarosan véget ér, pollenkoncentrációjuk jellemzően már csak alacsony-közepes szintet ér el. A kevésbé jelentős allergének közül helyenként magas koncentrációban lehet jelen a fenyőfélék és az eperfafélék virágpora is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.