Zivatar is, meleg is

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap, erőteljesebb gomolyfelhő-képződés főként a nyugati országrészben várható.

Elsősorban a Dunántúlon és az Alföldön valószínű zápor, zivatar, északkeleten a legkisebb a csapadék esélye. A keleti szél északkeleten helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 25 és 28 fok között várható.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Változékony, több helyen fülledt, meleg idő várható.

esosido4

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan országszerte tovább emelkedik, jellemzően a magas-nagyon magas tartományban alakul. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Elkezdődött az útifű és a lórom pollenszórása is, bár pollenkoncentrációjuk egyelőre jellemzően alacsony, helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is. A kőris, a tölgy, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is még sokfelé közepes koncentrációban lehet jelen. A nyír, a platán és a fűz pollenszezonja véget ért, virágporuk már csak minimális mennyiségben fordulhat elő a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül helyenként magas koncentrációban lehet jelen a fenyőfélék virágpora. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu