Záporok, zivatarok és frontmentes melegedés várható

Kezdetben főként a középső, majd napközben egyre inkább a keleti területeken számíthatunk záporokra, egy-egy intenzív zápor, illetve zivatar is kialakulhat.

A Dunántúlon valószínű a több napsütés, másutt többször lesz erősen felhős az ég. A változó irányú szél csak zivatar környezetében erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható.

eso

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Főleg a délkeleti országrészben kissé erősödik a nappali felmelegedés.

Pollenjelentés
Kissé erősödik a pollenterhelés. A platán és a tölgy pollenkoncentrációja jellemzően közepes, bár a tölgyé helyenként magas is lehet. A hétvégén már a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja is többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A kőris, a nyír, a fűz, valamint a ciprus- és a tiszafafélék virágpora leginkább alacsony koncentrációban fordul elő. A kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék pollenje általában közepes-magas, a dió, a fenyőfélék és az ostorfa pollenje pedig alacsony-közepes koncentrációban van jelen. Előfordulhat már egy-egy szem az útifű és a lórom virágporából is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is alacsony, bár helyenként közepes is lehet.

Forrás: met.hu