Zabszolút – az abszolút hatásos zab

Az egészséges életmód virágkorát éli. Így nem véletlen, hogy az eddig ló eleségként használt növény az emberei táplálkozás szerves részévé vált. A zab ugyanis zabálnivaló.

Meggátolja, hogy zabosak legyünk

Csalóka a kifejezés, mivel a növény remek nyugtató hatással bír a szervezetre. Teát főzve belőle idegerősítő és szorongásgátló italt kapunk, amely antidepresszáns is egyben. A népi gyógyászat gyorsan felismerte, az orvostudomány pedig alátámasztotta, hogy a zabtea hatásos reuma és köszvény kezelésére. Méregtelenítő és segít helyreállítani a vércukorszintet.

zab

Ha nyugtalanul alszunk, vagy nehezen jön álom a szemünkre, akkor mindenképpen pórbáljuk ki lefekvés előtt, mivel az alvászavarok megszüntetésében szintén kiváló. Hazánkban csak a honfoglalás után ismerhették meg az emberek. Készítettek belőle kását, de leginkább a lovak abraktakarmányaként használták. Később fokozatosan fedezték fel, mennyire sokrétű orvosság.

Ennivalóan jó

Ha rendszeres zabfogyasztókká válunk, szervezetünk hálás lesz érte. A gyerekeknek előszeretettel adunk zabpelyhet reggelire, ám a kutatási eredményekből kiindulva a legegészségesebb az lenne, ha az egész család ezzel indítaná a napot. A vizsgálatok igazolják, hogy a vér koleszterinszintjét hatékonyan csökkenti, ha naponta háromszor két evőkanálnyit eszünk meg belőle.

zabkeksz

A joghurtba kevert zabkorpa ízletes és laktató, ehetjük reggelire vagy uzsonnaként is. Emellett könnyedén bukkanhatunk rá ötletes és gyorsan elkészíthető zabos receptekre. Érdemes ezzel kísérletezni a konyhában, mert egyszerűen tudjuk változatossá tenni vele a családi étlapot. Zabkorpával kiválóan helyettesíthető panírozáskor a zsemlemorzsa vagy belekeverhetjük főzelékbe.

zabkenyér

Fogyózóknak csodaszer

A kutatások eredményét alátámasztva, besegítenek nekünk a gyártó cégek. Manapság egyre másra bukkannak fel a boltok polcain a zabból készült élelmiszerek. Ez nem csoda, mivel a növény rostban különösen gazdag. Található benne a vízben oldható és oldhatatlan fajtájából is, melyek jótékony hatással vannak a bélműködésre. A vízben oldódó élelmi rostok meggátolják a méreganyagok felszívódását, mivel felgyorsítják az étel átjutását a szervezeten. Valószínűleg nem csak emiatt fognak rákapni a zab ízére a karcsúsodni vágyók. Nagy előnye, hogy gyorsan és már kis mennyiség után csökkenti az éhségérzetet. A rost ugyanis víz hatására megdagad és teltségérzetet kelt.

Aki eddig ódzkodott a zabtól, de a kedvező hatásainak köszönhetően most rászánta magát egy zabos élvezetre, vigyázzon, hogy ne essen át a ló túl oldalára sem. Mivel magas a fehérjetartalma, túlzott fogyasztás túlérzékenységet válthat ki.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.