„Wilimpia” a Balatonon Williams szindrómásoknak

Ismét lesz családi fejlesztő tábor a Magyar Williams Szindróma Társaság szervezésében, ezúttal Balatonbogláron, 2016. július 2-9. között. A szervezők immáron 18. alkalommal várják az érdeklődőket az olimpiai témájú élményterápiás nyári táborban.

Sokféle ritka betegséggel, fogyatékossággal élő vehet részt a Magyar Williams Szindróma Társaság olimpiai tematikájú családi fejlesztő táborában. Az élményterápiás nyári tábor a sérült gyermekek és fiatalok számára szervez játékos fejlesztő foglalkozásokat.

A szenzoros integráció fejlesztését szolgálják a vízi fitnesz és zenés szárazföldi torna mellett a TSMT, HRG és a táncfoglalkozások is. A tervezett szenzomotoros tréning (TSMT) feladatsora a nagy- és finommozgások fejlesztése során érleli, strukturálja az idegrendszert, a Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika (HRG) pedig langyos vízben alkalmazható 370 mozgásfeladatával kedvezően hat a gyermekek motorikus és szenzoros képességeire. Normalizálja a hiányzó képességeket, valamint a felfogóképességet is növeli. A táborba meghívott „külsős” terapeuták a tábor „olimpiai” koncepciójának megfelelően tervezik meg mozgásfejlesztő, kognitív képességeket fejlesztő terápiás foglalkozásaikat. Nagy hangsúlyt kap a zenés fejlesztés, illetve az önállóságot, önkiszolgálást fejlesztő tevékenységek. Lehetőség nyílik a közös szórakozásra is, a többféle vidám, szórakoztató, érdekes szabadidős tevékenység során.

A rendkívül komplex, programokban gazdag fejlesztő tábort tovább színesítik a környékre tervezett kirándulások és természetesen a strandolás is. A szervezők bíznak benne, hogy az idén tapasztalható forráshiány ellenére ugyanolyan felejthetetlen élményekkel távoznak a résztvevők a táborból, mint a korábbi években.

 A Magyar Williams Szindróma Társaságról

A társaságot 1999 elején érintett szülők alapították, az ÉFOÉSZ és támogató szakemberek segítségével. Célja az országban nagyrészt ellátatlan Williams szindrómás és hasonló szükségletekkel élő sérült gyermekek, fiatalok és családjaik teljes körű megsegítése, érdekeik képviselete, védelme, és szolgálata, társadalomba történő integrációjának elősegítése. Az MWSzT célja továbbá, hogy tagjaiból segítő közösséget kovácsoljon, folyamatosan tájékoztassa őket minden fontos hírről, eseményről, valamint összejöveteleket és tapasztalatcseréket szervezzen. Feladatának tekinti még a szükséges komplex orvosi, gyógypedagógiai, mozgásfejlesztési háttér létrehozását, a Williams szindrómával kapcsolatos kutatások támogatását, együttműködve a külföldi és magyar szervezetekkel. Az MWSzT tevékenysége az egész ország, sőt a környező országok magyar lakta területeire is kiterjed. A társaság a RIROSZ és az Európai WS Szövetség alapító tagja.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.