Újjászületés – 8 gyors módszer a megfáradt dekoráció felturbózására!

Van az úgy, hogy egyszercsak megunjuk a berendezést – a dekorációt legalábbis, amelyet már évek óta nézegetünk.

Hogyan dobhatnánk fel egyszerűen a megfáradt dekorációnkat, különösebb ráfordítás nélkül? Íme 8 gyors módszer!

Ha egy jó ideje ugyanazon a helyen lakunk már, ugyanazokban a helyiségekben fordulunk meg nap mint nap, bizony előfordul, hogy egyszercsak úgy érezzük, változtatnunk kellene. Unjuk az apró részleteket, vagy éppenséggel az egészet, de nem tudjuk, hogyan dobhatnánk fel lényegi változtatás, csere nélkül. Íme néhány ügyes ötlet ennek megoldására!

dekoráció1

1.Megfáradt részletekben az újítás

A függönyök és a párnák szélét pom-pomokkal kiválóan megújíthatjuk. Egy régi szék vázát befesthetjük élénk színre, ami illik a textíliához, no meg a szobához. A megmaradt festékeket is tökéletes célra fordíthatjuk így!

dekoráció2

2.Mutasson is az amegfáradt polc

A kulcs az elrendezés. Még a legközönségesebb tárgyak, így a földgömbök is kiemelkedő dekorációvá válnak, ha mondjuk három van belőlük egymás mellett. A játékok, könyvek, sárgaréz apróságok is eklektikus hangulatot kölcsönöznek a polcoknak.

3.Stílussal dobjuk fel a megfáradt dekorációt

Használjunk fel régi fa deszkát, mentsük meg a régiségboltból egy felújítható pajtaajtót. Mindkettő kiváló új alapot képezhet a dohányzóasztalunkon. Az olyan, eredeti részletek pedig, mint a „vihavert festés”, azaz a kopottas festési technika, egyedi megjelenést, karaktert biztosítanak a bútordarabnak!

dekoráció3

4.Nyomtassunk képeket! Így frissítsük fel a megfáradt dekorációt

Egy mutatós, falra tehető fotót bárhonnan szerezhetünk – ha megtetszik valami, kinyomtathatjuk és felnagyíttathatjuk poszter méretűre. Ezután könnyedén a falra akasztható. Erősítsünk fa pálcákat a tetejére, az aljára és függesszük fel, vagy akár be is kereteztethetjük.

dekoráció 4

5.Borítsunk be tapétával csak egy falat a dekoráció felfrissítésére

Egy szép, mintás tapéta tökéletesen mutat csak az egyik falra felragasztva a szobában – így ugyanis kiválóan kiemelkedik, a helyiség megjelenése pedig egyedi lesz. Vigyázzunk arra, hogy előtte vele harmonizáló bútorok és tárgyak legyenek, illetve a falra is ilyenek kerüljenek.

6.Az éjjeliszekrények légiesítése

Cseréljük le a kis fiókos szekrényeket légies megjelenésű asztalkákra, például vintage stílusú fonott bárasztalkára. Ezen is jut hely bőven a könyveknek, az éjjelre levetett ékszereknek vagy az olvasólámpának. Egy fából készült láda ugyancsak ötletes megoldás!

dekoráció 5

7.Megoldás polcokkal a megújult dekorációért

Szűk helyeken is lehet terjeszkedni felfelé. Tökéletes rendet tarthatunk a konyhában, ha minden falfelületet bepolcozunk és a különféle üvegeket, fűszeres dobozokat itt tároljuk szép sorrendben. Látványnak sem utolsó! A polcok sokkal légiesebb, könnyedebb hangulatot árasztanak, mint a csukott szekrények.

dekoráció6

8.Pad az előszobában

Szükségünk lenne egy helyre, ahol kényelmesen felhúzhatjuk a cipőnket indulás előtt? Akár magunk is készíthetünk egyszerű padot egy szépen lecsiszolt, belakkozott deszkából – laminált fenyő polcból is -, melyekbe hajtű alakú lábakat illesztünk. Már nem is kell annyit hajolgatni!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.