Újabb gyermekkezelés válik támogatottá!

A jövőben az egészségbiztosító finanszírozza a csecsemők és kisgyermekek – Dévény Anna Alapítvány által alkalmazott – Dévény-módszerrel történő kezelését – derült ki a Magyar Közlönyben megjelent miniszteri rendeletben.

Az egyes egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló rendelet értelmében az Egészségbiztosítási Alap terhére vehető igénybe a csecsemők és kisgyermekek egész testre kiterjedő komplex habilitációs kezelése és a szopási problémás csecsemők és beszédproblémás kisgyermekek Dévény-módszerrel történő kezelése.

Az egész testre kiterjedő komplex habilitációs kezelés idegfejlődési zavar, idegrendszeri sérülés esetén a test összes idegvégződésének – a Dévény-módszer rendszerében meghatározott módon – fejtől az alsó végtagig kézzel történő direkt ingerlése útján történik.

korház

A szopási problémás csecsemők és beszédproblémás kisgyermekek esetében pedig a nyak, a koponya, az arc és a szájüregben elérhető idegvégződéseknek a Dévény-módszer szerinti, kézzel történő direkt ingerlése útján zajlik.

Az eredeti és egyedülálló módszert Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző dolgozta ki 1976-tól kezdődően, kettős képzettségének gyakorlati tapasztalatai alapján. A 21 év alatt háromezer kezelt gyereknél – szülési oxigénhiány miatt idegrendszeri károsodásban szenvedő csecsemőknél és különböző típusú mozgássérülési problémával küszködő gyerekeknél – 80 százalékban teljes gyógyulást, 15 százaléknál javulást értek el.

(MTI)

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.