Új gyógyszer a nyugtalanláb szindrómára!

A nyugtalanláb-tünetcsoport egyáltalán nem ritka kellemetlenség: átlag minden tizedik felnőtt tapasztalja, hogy főleg lefekvés után alsó végtagja időnként elzsibbad és mozgatni kell, hogy a panasz megszűnjön.

A nyugtalanláb-tünetcsoport pontos okát még nem sikerült tisztázni. Vannak bizonyos ideggyógyászati betegségek, amelyek esetén gyakrabban jelentkezik, de eddig sem a tünetek megjelenésének magyarázatát, sem megfelelő kezelését nem sikerült megoldani.

A nők gyakrabban tapasztalják ezt a kellemetlenséget, és sajátos módon jelenhet meg a terhesség időszaka alatt, de szerencsés esetben a szülést követően megszűnik. A kor előrehaladása is hozzájárulhat a szindrómához és bizonyos gyógyszerek szedése ugyancsak kiválthatja.

Japánban az Astellas és a XenoPort gyógyszergyár közösen hozta forgalomba a Regnite nevű készítményt, amelyet a gyógyszerkészítményekkel foglalkozó hivatal az év elején engedélyezett és most jelent meg a patikákban. A korszerű gyógyszereket világszerte igyekeznek a cégek úgy elkészíteni, hogy a napi adagot egyszeri bevétellel megkaphassa a beteg. Ez a szer is így szedhető.

alvas43

A gyógyszer forgalomba kerülését a Therapeutics Daily ismertette a gyárak információi alapján Japánban és az Egyesült Államokban. A bélből történő fölszívódás után a hatóanyag, a gabapentin az idegek végkészülékein bizonyos kalcium csatornákhoz kötődik. A korai vizsgálatok tanúsága szerint a készítmény adagjának növelésével a hatás is fokozódik.

A gyógyszert az illetékes hivatal idén januárban engedélyezte, de csak most került forgalomba. Japánban becslés szerint kétmillió embert érint ez a tünetcsoport. Az első kedvező vizsgálatok adatai után a gyógyszer tényleges hatékonyságát a sok betegen történő alkalmazás igazolhatja.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.