Tulsi tea – természetes megoldás száraz köhögés ellen

Ha minden reggel megiszunk egy csésze meleg tulsi teát, megküzdhetünk a száraz köhögés problémájával – de mit is tud ez a tea és hogyan kell elkészíteni?

A száraz köhögés komoly befolyással lehet egészségünkre.

Bármi is az oka, ha nem küszöböljük ki időben, súlyosbodhat és károsíthatja a légzőszerveink egészségét.

Ha lehetséges azonban, természetes megoldást kell keresni a száraz köhögésre – ennek érdekében érdemes kipróbálni a tulsi tea hatását. Egyszerű otthoni praktika.

A tulsi teának megvannak a maga egészségügyi tulajdonságai, amely biztonságos és hatékony gyógyírré teszi azt a száraz köhögés ellen.

Hogyan segít a tulsi tea?

Az Ayurveda szerint a Tulsi levelek és magok széleskörben használatosak mikrobiális fertőzések kezelésére és az immunrendszer erősítésére. Legjobb azonban benne, hogy a leveleket közvetlenül is használhatjuk, de vastag paszta formában a bőrre is kenhetők a fertőzésekkel való megküzdés céljából. Enyhe antiszeptikus és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is rendelkezik.

A más néven szent bazsalikomként emlegetett tulsi leveléből készült tea gyakori gyógyír a megfázás, köhögés és enyhe emésztési zavar ellen – segít allergiás bronchitis, asztma és eozinofil tüdőbetegségek esetén, vagyis nem csupán a száraz köhögés és megfázás remek ellenszere, javítja a légzőrendszer egészségét is.

tea1

 

 

Hogyan készítsük el?

A tulsi vagy szent bazsalikom erőteljes antibakteriális és antioxidáns hatással bír.

Elkészítéséhez egy csésze vízhez 5-7 tulsi levelet adjunk egy edényben. Hagyjuk forrni 10 percig alacsony hőfokon. Fedjük be az edényt és álljon a keverék egy ideig.

Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Szűrjük le a folyadékot, s még melegen igyuk meg.

Fűszereket is adhatunk hozzá. A legjobbak a kardamom, a gyömbér, fekete bors és a fokhagyma a tökéletes, száraz köhögés elleni tea elkészítéséhez.

Érdemes minden nap fogyasztani.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.