Túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható

Az ország legnagyobb részén túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható, csak kevés gomolyfelhő lehet az égen.

Ugyanakkor az északkeleti, keleti megyék felett (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar) délutánig lesznek felhősebb területek is, és ott még délutánig egyre csökkenő számban, de előfordulhat zápor, zivatar, heves zivatar azonban már nem várható. Az északnyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

napsutes

A hazánkon átvonuló hidegfront hétfőn még a keleti területeink közelében húzódik, továbbra is hidegfronti tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Náluk fejfájás, migrén, illetve szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A szokásosnál erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Nő a reakció idő.

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően közepes, de helyenként magas is lehet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kevésbé jelentős allergének közül a hárs pollenje általában alacsony-közepes koncentrációban van jelen. A libatopfélék és a kenderfélék virágporából továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes, de helyenként a magas-nagyon magas szintet is elérheti.

Forrás: https://napidoktor.hu/index