Továbbra is hűvös idő

Az ország döntő részén erősen felhős lesz az ég, holnap rövidebb időre szinte bárhol előbukkanhat a nap.

Elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, délnyugaton a legkisebb eséllyel. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Éjszaka több helyen párásság, délnyugaton helyenként köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Légköri front nem vonul át a Kárpát-medence felett, de a közelünkben található magassági hideg légörvény miatt a különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő.

sotet_felhok_idojaras

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad, ugyanakkor esetenként – elsősorban a Dunántúl déli részén, illetve az Alföld egyes területein – még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenje is már csak alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában közepes-magas, de helyenként nagyon magas is lehet.

 

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.