Top 10 álomrabló

Az éjszakai pihenésed az, amit elsőként áldozol fel, ha túlhajszolt az életed? Ha igen, ez az üzenet neked szól: nem csupán másnapi teljesítményed veszélyezteted, de az egészségednek is ártasz.

„Az alváshiány súlyos egészségügyi kockázatot jelent, de kevesen vannak ennek tudatában.” A kijelentést Joyce Walsleben, a NYU School of Medicine professzora mondta a Prevention riporterének. Hozzátette: ,,Olyan nagy figyelmet kellene fordítanunk az alvásra, mint a tápértékekben gazdag étkezésre.”

Számos tanulmány állapította már meg, hogy egyértelmű kapcsolat van az elégtelen alvás és az elhízás között, és sok más egyéb káros állapot kiváltója is lehet: szívbetegség, magas vérnyomás, cukorbetegség.

A jó hír azonban az, hogy megfelelő mennyiségű csukott szemmel történő pihenéssel, visszafordítható a romló egészségi állapot. Figyelembe véve, hogy a minőségi alvás mennyire fontos egészségünk megőrzése érdekében, stratégiát dolgoztak ki arra, hogy hozzájuthass a számodra szükséges pihenéshez. Íme, itt a tíz legfőbb álomrabló, amelyek a nyugodt alvás útjába állhatnak!

munka2

1. Túl sokat gondolkodsz.

2. Túlalszod magad a hétvégén.

3. A partnered horkol.

4. Változnak a hormonjaid.

5. Morog a gyomrod.

6. Rendetlenség van a hálószobádban.

7. Villogó fények vannak körülötted.

8. Zajokat hallasz.

9. Poratkák társaságában vagy.

10. Beengedted a macskát.

Forrás: MTI