Tökkelütött ötletek – ilyen tök díszítse Halloweenre a lakásunkat!

Szeretnénk egy igazi különlegességet Halloween-re? Olyan tök dekorációt, amilyen még nem volt? Lássuk, milyen újdonságot készíthetünk még dísztök felhasználásával – kalóz vagy akár bagoly is válhat belőle!

Tök- kicsit másképp

A tökdíszek Halloween környékén szinte mindenhol megtalálhatók, a boltok kirakatától kezdve az otthonokig. Az egyszerű, hangulatkeltő tökök mellett azonban egészen különlegeseket is készíthetünk lakásdísznek. A tök jó alapanyag, melyből nem nehéz fejet vagy törzset csinálni. Néhány apróság felhasználásával már kész is az üdítő újdonság! Főleg a gyerekeknek fog tetszeni. Lássuk, mit készítsünk a tökből!

1. Kalóz tök: a kalóz tök fejét egy méretes dísztök adja, melyre fekete szövetből szemvédőt, bajuszt és kalózsapkát készítünk, természetesen halálfejjel! Ragasztóval könnyedén a tökhöz tapaszthatjuk a „hozzávalókat”. A kalóz szemét egy fekete gomb adja, közepére fehér keresztet festünk.

2. Bagoly tök: a bagoly formájú tök törzsét a hosszúkás tök adja. A szem köré és a szintén tökből faragott lábra medvecukor kerül, a szemgolyót pedig kukorica adja. A szárnyak narancssárga szövetből készülnek.

3. Cica tök: macskafejet is egyszerűen készíthetünk tökből. Sárga és fekete szövetre van szükségünk, melyekből szemfehérjét, füleket, szájat, orrot készítünk. A szemgolyó fekete gombokból van, melyek közepére fehér cérna kerül. Vékony drótokból a cica hosszú bajuszát is a tökhöz ragaszthatjuk. Ragaszthatunk rá hosszában vékony, hullámos fekete szalagot is.

4. Bagoly tök másképp: a bagoly tököt elkészíthetjük színes szövetek egymásra ragasztásával készült, maszk-szerű pofával is. Barna, kék, sárgás szövetekből kör formákat vágunk és egymásra illesztjük – a szemeknek lyukat hagyunk ki. A „szemsávhoz” tartozik a szemöldök is, melyet ugyancsak formára vágott (lásd a képen), egymásra illesztett szövetekből készítünk. Az orr szögletesre vágott kis szövetdarab. A szemeket hobbiboltból szerezzük be!

halloween

5. Álló cicák: két-két tökkel készülnek, a kisebb a fejet, a nagyobb a törzset adja. Füleket szövetből, „szmokingot” fekete alapon fehérpöttyös szalagból  készíthetünk számukra. Gombokkal, fekete bőrből készült orral látjuk el őket, a szájat tartós filccel rajzoljuk meg. A bajuszok oldalt fekete virágdrótból vannak.

6. Cicakosár: egy hatalmas tökben több kis „tökmacska” is elfér! Az előbbihez hasonló technikákkal mutatós, kreatív tökdíszt készíthetünk a szobába. A nagyméretű töknek a tetejét kell levágni, majd amikor belepakoltuk a dekorált „macskafejeket”, ráborítani a tetejére, mintha csak most kukkantanának ki a kosárból a cicák. A tököt kívülről különböző szalagokkal díszíthetjük, fekete, fehér és narancs színben!

7. Tigris tök: egy nagyobb méretű tököt faragjunk ki a szokásos módon – legyen szája, szeme, orra. Ha kész, drótból és fekete szövetből bajuszt készíthetünk neki, valamint a jelmezbálokban jellemző maszkát. A macskaszemet hobbiboltban szerezhetjük be, a szemrésbe ragasztjuk. A fülek szőrmés szövetből készülnek.

8. Pöttyös, csíkos, színes tökök: „Személyre szabott” tököket mindig készíthetünk. Remekül mutatnak együtt is az asztalon, az ablakban vagy bárhol a lakásban. Egy fehérre színezett, narancssárgával csíkozott és pöttyözött tök épp olyan meglepő, mint a feketére festett, nagy szájjal és szemekkel, ami a narancssárga belseje miatt igen ijesztő hatást kelt!

1b03ad5008c5b90c20631c6bb2a22f4b

A sima narancssárgára hagyott tököt szintén bepöttyözhetjük feketével. Különös hatást kelt az is, ha a tök alja narancs, a felső része fekete, de a narancsra fekete csíkokat pingálunk. A variációs lehetőségek tárháza széles, akár fehér tököt is festhetünk magunknak!

9. Tök banditák: egyszerű és nagyszerű ötlet a tököket fekete szövetből kivágott, bandita-maszkkal felruházni! A maszkok önmagukban is jól mutatnak rajtuk, de ha narancs vagy sárga szegélyt kapnak, még mutatósabbak!

10. Tökök pók mintával: különösen hangulatos látvány a méretes tök pókmintával ellátva! Lehet a tök olyan színű, amilyen eredetileg, de fekete, sőt ezüst színnel befestett is. Ettől függően persze mehetnek rá a fekete, narancs vagy fehér lenyomatok, amelyek pókokat mintáznak – sablon segítségével festhetjük fel őket.

Fotók: Pinterest.com

Forrás: Tóth Eszter - napidoktor.hu