Többnyire napos időnk lesz ma is, hidegfronttal

Éjszaka fokozatosan a nyugati országrész fölé helyeződik a felhőzet, de vékony fátyolfelhők másutt is lehetnek.

Napközben a Dunántúlon több gomolyfelhő, kevesebb napsütés várható, míg a Dunától keletre a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés ígérkezik. Csapadék sehol sem valószínű. Az északi, északkeleti szél lassanként veszít erejéből, de élénk széllökések, főként a Tiszántúlon és az Északi-középhegység térségében még napközben is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között várható.

Hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő.

A ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja leginkább magas-közepes, helyenként elérheti a nagyon magas szintet is. A nyár virágporának mennyisége leginkább a közepes-magas, a kőrisé a közepes tartományban alakulhat. Elindult a zöld juhar pollenszórása – koncentrációja elérheti a tüneteket okozó szintet is. A fűz és a szil virágporának koncentrációja az alacsony-közepes tartományban alakulhat. Csökkenőben van az éger és a mogyoró pollenszórása – leginkább alacsony szintet érhet el. A kültéri allergén gombák spóraszáma az esőzések után emelkedhet – a közepes-magas szintet is elérheti.

 

Forrás: met.hu