Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, hidegfronttal

Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak a Nyugat-Dunántúlon lehet estétől vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet.

Északnyugat felől lassan megszűnik a csapadék, de a keleti országrészben még este is sokfelé várható havas eső, havazás. A Tiszántúlon késő délutántól vált át esőről a halmazállapot. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és estétől északkeleten viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legenyhébb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, a keleti megyékben a reggeli órákban áll be a maximum.

Hideg fronthatás várható. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Forrás: met.hu