Többnyire borult, párás, foltokban tartósan ködös idő várható

Éjszaka a kezdetben derült területeken zúzmarás köd képződik, és napközben már többnyire borult, párás, foltokban tartósan ködös idő várható, estefelé északkeleten szakadozhat fel a felhőzet.

A ködben, illetve az alacsonyszintű felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. Napközben a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon helyenként megélénkülhet az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között, a tartósabban derült, havas részen -15 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és -8 fok között valószínű.

Légköri front nem éri el térségünket. Napközben is országszerte fagyos idő várható. Öltözködjünk rétegesen! A sokfelé rossz levegőminőség miatt a szabadtéri tevékenységünket lehetőleg csökkentsük minimálisra.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

A Dunántúl nagy részén várhatóan folytatódik a borult, párás, foltokban ködös idő zúzmarával, keletebbre ugyanakkor kezdetben többnyire napos időre számíthatunk, majd az időszak második felében arrafelé is erősödik a ködhajlam. Elszórtan ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -12 fok között alakul, de az időszak közepén a derült, havas tájakon -15 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és -8 fok között, a napos tájakon 0 fok körül valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2017. január 22. -4,9 °C -4,4 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 12,6 °C (1990) legalacsonyabb hőmérséklet: -20,2 °C (1964)

Forrás: met.hu