Többnyire borult lesz az ég, szél, eső, ónos eső várható

Többnyire borult lesz az ég, de néhol lehetnek átmenetileg gyengébben felhős körzetek. Eleinte többfelé számíthatunk csapadékra;

a Nyugat-Dunántúlon hó, másutt döntően eső várható, csupán a reggeli órákban eshet a Dunántúl keleti felén és középen ónos eső is. Kora délutántól átmenetileg hosszabb időszakokra szünetelhet a csapadéktevékenység. A keleties szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -7 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +10 fok között várható, 5 fok fölé a Dunántúl déli felén és az Alföldön melegszik fel a levegő, leghidegebb pedig az Alpokalján lesz.

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam .

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.