Többfelélehet zápor, zivatar, de marad a nyári idő

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé alakul ki zápor, zivatar, több helyen heves zivatar is valószínű. Megélénkül, helyenként meg is erősödik a délies szél, amely az esti óráktól a Dunántúlon északnyugatira fordul, és viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében másutt is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Eleinte meleg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség. Az esti órákban északnyugat felől már egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Emiatt görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Fokozódhatnak a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak.

esosido2

Pollenjelentés
A következő napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas, sőt helyenként a nagyon magas szintet is. A csalánfélék pollenkoncentrációja emelkedik, jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. Közepes, esetenként magas szintet érhet el még a kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék pollenkoncentrációja. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja jellemzően alacsony, bár helyenként közepes is lehet. Általában alacsony mennyiségben van jelen az eperfafélék, a hárs és a bálványfa virágpora, illetve előfordulhat még egy-egy szem a tölgy pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

 

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.