Tipikus nyári napok

A gyengén felhős reggelt követően erőteljes gomolyfelhő-képződésre, és főleg délután és este elszórtan záporokra, zivatarokra számíthatunk, amelyeket néhol nagyobb mennyiségű csapadék, kisebb szemű jég kísérhet.

Az északi szelet általában élénk, néhol erős lökések kísérhetik, csak zivatarok környezetében fordulhat elő viharos lökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Front nincs a térségünkben. Ugyanakkor az egyre magasabb nedvességtartalom miatt fülledtnek érezhetjük majd a levegőt.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollen koncentrációja várhatóan jellemzően alacsony marad. A csalánfélék virágpora továbbra is közepes-magas koncentrációban lesz jelen. Esetenként közepes szintet érhet el az üröm, az útifű és a kenderfélék virágporának mennyisége is. A pázsitfűfélék, a lórom, valamint a libatopfélék pollenkoncentrációja valószínűleg továbbra is alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.