Fogyaszd az “Élet fűszerét”

A kurkumát az „Élet fűszerének” is nevezik. A hagyományos indiai gyógyászatban már több mint 5000 éve használják az emésztés serkentésére, láz, fertőzések, ízületi panaszok valamint májbetegségek ellen.

A hetvenes évek óta több tudományos kísérlettel próbálták bizonyítani a benne található kurkumin jótékony tulajdonságait. Többek között az Alzheimer-kór és a rák „ellenszerét” is felfedezni vélték benne, ám az eddigi kutatások még nem hoztak egyértelmű eredményeket. A kínai gyógyászatban is régóta alkalmazzák a vérkeringés javítására, vérzések csillapítására, valamint menstruációs panaszok kezelésére.

A kurkuma kapszula hatásai

Hatékony gyulladáscsökkentő, különösen a következő betegségek esetében:

  • ízületi gyulladás (arthritis),
  • csontízületi gyulladás (osteoarthritis)
  • reumás jellegű ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis)
  • heveny fertőzések.

Eredményesen kezeli a lábfej, a boka, a térd, a csípő, a derék, a hát, a csukló, a könyök és a váll ízületi megbetegedéseit.

A kurkuma fájdalomcsökkentő

A kurkumin erős antioxidáns, leköti az egészséget károsító szabad gyököket. Csökkenti a cigaretta, az alkohol, a környezeti ártalmak és a vegyi anyagok káros hatásait.

Javítja a vérkeringést, gátolja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkenti az infarktus- és trombózisveszélyt, védi az érrendszert.

Májvédő és epevédő hatással rendelkezik. Vízhajtó, támogatja a vesék munkáját.

Serkenti a zsíranyagcserét, segít megőrizni az ideális testsúlyt.

Blokkolja az ösztrogén és az ösztrogénhez hasonló vegyi anyagok képződését, ezzel gátolva a sejtek sokszorozódását. Elősegíti a sejtdegenerálódás első szakaszában, az úgynevezett rákmegelőző állapotban lévő sejtek pusztulását. Ez úgy történik, hogy a kurkumin ösztönzi az úgynevezett programozott önmegsemmisítő mechanizmusa (apoptózis) megindulását.

kurkuma

Ebben a folyamatban a szervezet képessé válik arra, hogy azonosítsa a ráksejteket, és parancsot adjon nekik önmaguk megsemmisítésére. A programozott sejthalál előidézése egyébként a rákellenes gyógyszerek új nemzedékének kifejlesztéséhez vezethet.

Sokféle tápanyag gyakorol ilyen hatást, így a szelén, az A-vitamin, a zöld tea és a D3-vitamin. Ezek közül azonban kétségtelenül a kurkumin a leghatékonyabb.

Rákbetegeknek az étkezésekkel egy időben napi 2000-4000 mg kurkumin kivonat bevitele ajánlott. 1993-ban tajvani kutatók felfedezték a kurkumin PKC (proteinkináz- C) blokkoló hatását. Ezen hatás a számos egyéb rákellenes hatások egyike. Több kutató folyamatosan küzd a fűszer sikeréért.

Forrás: https://napidoktor.hu/