Téli bőrápolás: így készül a természetes rizses testradír!

Radírozzuk bőrünket saját készítésű kozmetikummal!

Téli időszakban különösen fontos odafigyelni a testápolásra. A bőrnek szüksége van a hámlasztásra, hogy megújulhasson. Íme egy saját készítésű testradír rizzsel, vietnámi recept szerint – a tökéletes téli bőrápolásért!

Sajnos, rohanó mindennapjainkban éppen az egyik legfontosabb teendőt hagyjuk ki a tisztálkodás és bőrápolás során: a hámlasztást. A bőrgyógyászok nem véletlenül hívják fel a figyelmet erre a módszerre. Számos előnnyel jár: eltávolítja az elpusztult hámsejteket, a száraz pelyheket, mitesszereket, s javítja a vérkeringést is.

A testradír összetevői javítják a bőr állagát.

Ám nagyon fontos, hogy milyet használunk! Bizonyos termékek nem olyan tiszták, mint amilyennek lenniük kellene.

Ezért is érdemes kipróbálni a saját készítésű testradírt, melynek összetevőiről mi magunk gondoskodunk.

A vegyi anyag-mentes, organikus, természetes testradírból sokat profitál a szervezet.

A rizs és citrom keverésével készített testradír a vietnámi származású, amerikai blogger, Michelle Phan találmánya. Hatására a bőr nemcsak egészséges és szép lesz, hanem ragyogó is.

Hogyan készítsük el a rizses testradírt?

Két összetevő kell hozzá: 1/3 csésze nyers rizs; fél citromszelet.

A nyers rizst össze kell törni – ehhez használhatunk robotgépet vagy nyújtófát is. Mossuk meg arcunkat egy enyhe lemosóval. Az összetört rizsre tegyük rá a citromot, így a rizs a citromhoz ragad. Körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg vele az arcot és a nyakat. Ha kész, mossuk le arcunkat meleg vízzel és hidratáljuk.

Rizs és méz a száraz bőrért

A rizst mézzel is lehet keverni. Szintén össze kell törni hozzá a rizst, majd összekeverni 1 teáskanálnyi mézzel. A maszkot oszlassuk el az arcon és a nyakon. Miután kicsit állni hagytuk, mossuk le meleg vízzel és hidratáljuk.

A testradír természetesen nemcsak arcra és nyakra használható – ha nagyobb felületre alkalmazzuk, természetesen érdemes nagyobb adagot is készíteni belőle.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php