Sportolók és ismert emberek az Őrzők Alapítvány csapatában a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

A Jótétfutással daganatos gyermekeknek segítenek Liu Shaoang (Ádó) olimpiai bajnok, rövidpályás gyorskorcsolyázó, Kisó és a Margaret Island zenekar tagjai is

 

Az Őrzők Alapítvány az előző évekhez hasonlóan idén is elindítja jótékony futócsapatát a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, április 14-15-én, hogy ezúton is segítse a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát és az ott kezelt daganatos gyermekeket.

Az Alapítvány egy kemoterápiás szerek készítéséhez szükséges gyógyszerelőkészítő boxot vásárol majd az adományokból, amelynek segítségével a nővérek a gyógyszeres infúziókat teljesen steril körülmények között tudják elkészíteni. Az adománygyűjtő Jótétfutáshoz támogatóként is csatlakozhatunk.

A 28 éve működő Őrzők Alapítvány a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, legfontosabb célja a Klinika fejlesztése, illetve az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása.

A versenyen közel 140 futónagykövet indul az Alapítvány színeiben. A csapatban az Őrzők lelkes támogatói mellett gyógyult fiatal felnőttek, érintett gyermekek szülei, a Klinika munkatársai, a Magyar Nemzeti Bank Sportkörének csaknem 50 fős csapata és hazai sztárok is futnak: a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség sportolói, a Margaret Island zenekar tagjai és  Kiss Orsi Kisó váltóban versenyeznek a jó ügy érdekében.

Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egyre több embernek zenélhetünk, egyre többen követik a munkásságunkat, figyelnek ránk, de ez egy nagy felelősség is egyben. Fontos, hogy ne csak egy-egy ügy mellé álljunk oda, hanem a magatartásunkkal, kommunikációnkkal is próbáljunk példát mutatni. 
Most az Őrzők Alapítvány munkájára szeretnénk felhívni a figyelmet, akik személyesen ismerik, követik azokat a gyerekeket, családokat, akiken segítenek. Így biztosan tudjuk, hogy jó helyre kerül az adomány” – mondta a Margaret Island csapata.

Az Őrzők Alapítványért futnak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség sportolói, Liu Shaoang (Ádó) olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Bácskai Sára Luca olimpikon és Sziklási András olimpiai kerettag is. Sportolóként mindannyian tudják, hogy mennyire fontos a céljaik eléréséhez a kitartás és az akaraterő, éppen úgy, mint a betegségekből való felgyógyulásnál. Örömmel vállalták ezért, hogy a jó ügy mellé állnak és futásukkal széles körben hírét viszik az Őrzők Alapítványnak.

A gyűjtéshez számos módon lehet csatlakozni még a hátralevő időben: adománnyal támogathatjuk a futónagykövetek kampányát és az Alapítvány munkáját, vagy önkéntesként, a helyszínen segíthetjük a futókat és az Alapítvány munkatársait. Az Őrzők mindkét nap családi programokkal és kreatív gyermekfoglalkozásokkal várja a látogatókat az Alapítvány sátránál, ahol az érdeklődők részletesen megismerhetik a tevékenységüket is.

„A Telekom Vivicittá Városvédő Futáson évek óta elindítjuk jótékony futócsapatunkat, akiknek nagyon hálásak vagyunk. Fő küldetésünk, hogy támogassuk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát, a kezelés alatt álló gyermekeket és családjaikat, ebben pedig nagy szerepe van azoknak az adományoknak, amelyek a Jótétfutáson gyűlnek össze. A futóknak is köszönhetően egy olyan gyógyszerelőkészítő boxot adhatunk majd át a Klinikának, amely nagymértékben segíti a gyógyítást és a betegek gyógyulását” – mondta Dr. Garami Miklós, az Őrzők Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a Klinika igazgatóhelyettese.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.