Teák, párnák, maszkok

Vajon a különféle teák, szemmaszkok, zenélő párnák és fényprojektorok garantálják a nyugodt éjszakai alvást?

Jim Horne professzor, a Loughborough Egyetem Alváskutató Központjának munkatársa számba vette és véleményezte az alvást segítő segédeszközöket. Mély álom”– párna: egy tizenöt fontba (nagyjából 4800 Ft) kerülő párnáról van szó, amelyben rejtett hangszórót is találunk, továbbá iPod-ot, MP3-lejátszót és rádiót is csatlakoztathatunk hozzá.

Időzítő nincs benne, így a használónak kell a zenét kikapcsolnia, vagy egy számára megfelelő hosszúságú zeneszám-összeállítást készítenie. „Ha az aggasztó gondolataink vagy a minket ért stressz nehezítik számunkra az elalvást, hasznos lehet megnyugtató zenét hallgatni lefekvés után” – idézte a Daily Mail Horne szavait. „Tökéletes éjszaka”– nyugtató teák keveréke: ebből egy húsztasakos kiszerelés 2,09 fontba (nagyjából 700 Ft) kerül, levendulát és édesgyökeret tartalmaz, melyek nyugtató és feszültségoldó hatásúak.

párna1000

Hársfavirág-változatban is kapható, amely az idegrendszerre hat nyugtatóan. „Abban nem vagyok biztos, vajon az összetevők elég nagy mennyiségben találhatóak-e meg benne ahhoz, hogy valóban elálmosítsanak, ugyanakkor biztos van a dolognak némi placebo-hatása is.” – véleményezte Horne a terméket. „Édes álom”– alvómaszk: 7,95 fontért kapható (nagyjából 2500 Ft), százszázalékosan kizárja a fényt, kidolgozása révén pedig egyáltalán nem kényelmetlen a viselése, ráadásul füldugó is jár hozzá.

„Legtöbbször sötétben próbálunk elaludni, így az álmatlanságban szenvedőkön ez a termék nem sokat segít. Ugyanakkor hasznos lehet annak, akinek valahonnan fény szűrődik be a hálószobájába, vagy annak, akinek napközben van szüksége alvásra.” – fejtette ki Horne.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.