Teafa olajjal a penész eltávolítható!

A természetes megoldások bizonyulnak sokszor a legjobbnak. A teafa illóolaj számos esetben segít, nem csupán terápiás célokra használhatjuk, hanem például a penész eltávolítására is bevethető. Lássuk, hogyan!

A penész sajnos nem kevés lakásban jelent problémát. Nemcsak csúnya, hanem jelentős, negatív egészségügyi hatásai is vannak, különösen a fekete formájának. A penészt eltávolítani igen fontos, ugyanis köhöghetünk, fájhat a torkunk, viszkethet a szemünk és az orrunk – anélkül, hogy tudnánk, valójában ennek a jelenléte okozza a gondot.

Mielőtt szakember segítségét kérjük, érdemes kipróbálnunk a penész eltávolítására egy könnyű otthoni praktikát. Teafa olajra lesz hozzá szükségünk, no meg néhány eszközre.

Penész eltávolító teafa olajos trükk:

Hozzávalók: tiszta teafa olaj; nyitott ablak (ha lehetséges); szivacs, rongy és törölköző; régi, használt fogkefe; sikálásra alkalmas kefe.

1.A penész eltávolításának első lépése az, hogy meggátoljuk további terjedését. Ha van a helyiségben ventilátor, használjuk! Amennyiben nincs, az ablak nyitvatartása legyen első szempont. Fontos, hogy kellő szellőzést biztosítsunk a helyiségnek. Ez a leghatékonyabb és leglényegesebb módja annak, hogy a penész kialakulását megelőzzük.

teafaolaj

2.Keverjünk össze 2 teáskanálnyi teafa olajat 2 csésze vízzel és öntsük szórófejes flakonba. Ha fürdőben használjuk, spricceljük le a felületeket gyakran.

3.Ahhoz, hogy aktívan eltávolítsuk a penészt, az oldatot közvetlenül rá kell spriccelni, majd rajtahagyni, mielőtt kefével letakarítjuk. A kevésbé elérhető helyekre érdemes fogkefét alkalmazni.

4.Az érintett területeket, ahol a penész eltávolítása a cél, hagyjuk percekig állni lespriccelve. Akár egy órán át is állhat így. Majd szivacs vagy sikálókefe segítségével töröljük le a falakat. Lehet, hogy szükség lesz egy kis erőfeszítésre, de ne használjunk fehérítőt! Ez ugyanis csak átmenetileg tünteti el a penészt. A fogkefe kitűnően működik a penészes felületeken.

Tipp: a teafa olaj helyett használhatunk fehér ecetet, de gombaölő- és antibakteriális tulajdonságai miatt a teafa olaj ebben az esetben hasznosabb!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php