Táskás szem és lógó szemhéj? Ezt teheted ellene!

Egy pofonegyszerű trükkel akár otthon is kideríthető, hogy szükséged van-e szemhéjplasztikára!

Manapság egyre fontosabb a fiatalos külső, nemcsak a nők, de a férfiak körében is. A nyílt tekintet a fiatalság és a dinamizmus jele, ráadásul a hölgyek tudják, hogy sminkelni is sokkal könnyebb egy feszesebb szemhéjat, mint egy laza állapotút.

A tükörbe nézve sokan tapasztalják, hogy a szemük körül táskássá válik a bőr, vagy látványosan megduzzad a szem környéke. Ez az esztétikai probléma zavaró lehet a mindennapokban, de szerencsére sok esetben meg lehet találni a megoldást 

Hat dolog, ami a szemhéj felpuffadását okozhatja

Öröklött is lehet a lógó szemhéj

Ugyan az arcplasztikai műtéteket 40-45 év felett kezdik ajánlani, egyes esetekben akár már huszonéves korban is indokolt lehet egy-egy beavatkozás.  – A felső szemhéj megereszkedése lehet genetikai hátterű, amit az öröklötten laza kötőszövet okoz, illetve a kor előre haladtával is kialakulhat, hiszen ezen a területen is elveszíti tartását a bőr.  Sok esetben nem pusztán esztétikai problémát okoz a megereszkedett szemhéj, hanem a látást is nehezíti, így ahogy úgy érezzük, hogy zavaróvá kezd válni a helyzet, érdemes orvoshoz fordulni. – kezdte Dr. Gacs János, a Budapest Plasztikai intézet plasztikai sebésze.

Foto:123rf.com

A műtét után már haza is mehetünk

A szemhéjplasztika egynapos sebészeti beavatkozás, hiszen helyi érzéstelenítésben végzik. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyszerű feladat. – Bár sok plasztikai beavatkozást felszívódó fonállal varrunk, a szemhéj túl érzékeny terület ehhez, így itt ez a módszer nem alkalmazható, ezért vissza kell jönni a varratszedésre a műtétet követő egy hét után, illetve a kontrollvizsgálatokra.  Sajnos ez a probléma idővel kiújulhat és akkor ismét meg kell operálni. – tudtuk meg a Budapest Plasztikai Intézet szakorvosától.

Nem biztos, hogy rögtön a szike kell!

Úgy látja, túl táskásak a szemei és ezen már csak egy plasztikai műtét segíthet? Nos, néha a saját szemünk és önkritikánk is becsaphat minket. Az alsó szemhéj plasztikázása sokkal bonyolultabb beavatkozás, mint a felsőé, de gyakran a konzultáción kiderül, hogy tulajdonképpen nincs is rá szükség, mivel annyira nincs is kitágulva ott a bőr. Egy egyszerű módszer otthon is segít eldönteni, hogy szike vagy feltöltés oldja meg a problémát. – Nem ritka, hogy csak mi látjuk úgy a tükörben, hogy hatalmas táskák vannak a szemünk alatt. Ahhoz, hogy kiderítsük, valóban szükség van-e az alsó szemhéj plasztikáztatására elég egy mobiltelefon! Fotózzuk le magunkat profilból és nézzük meg alaposan a képet. Ha a szemgolyónk előbbre van, mint a szem alatti táska, akkor nagy valószínűséggel nincs szükség műtéti beavatkozásra, elég egy saját zsírral való feltöltés, ami megemeli a szem alatti bőrt és kisimítja azt. – árulta el a trükköt Dr. Gacs János, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze.

Dr. Gacs János, fotókredit: Nagy Anita

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.