Támadjunk a vízfoltokra keserűsós „radírral!”

Mindenkinek ismerős lehet, akinek üveg zuhanyzó kabinja vagy csempéje van: a makacs vízfoltok alapos takarítás után is elcsúfíthatják az összképet. Likvidáljuk őket egy saját készítésű keverékkel!

Vízfoltokra, vízkőre Epsom só

A fürdőszoba tisztasága különösen fontos számunkra. A feltakarított felületek és a kellemes illat ellenére azonban nem ritka, hogy vízfoltokkal szembesülünk, hiába végeztük alaposan a tisztítást. Frusztráló érzés, az biztos. A vízfoltok a felületeket kopottnak mutatják, még ha nincs is velük semmi baj.

keserűsó

Hagyjuk hát abba a durva súrolószerek alkalmazását és támadjunk a vízfoltokra környezetbarát Epsom sóval: az eredmény ragyogó lesz! Mintha csak egy alapos „bőrhámlasztást” kapna a fürdőszobánk!

Hozzávalók:

Egy kis keverő tál; 1 csésze Epsom só; ½ csésze szódabikarbóna; ¼ csésze folyékony mosogatószer; pamut rongy; papírtörlő.

fürdőkad

Keverjük össze az Epsom sót, a szódabikarbónát és a mosogatószert. Az Epsom só természetesen lágyítja a vizet, hatékonyan veszi fel a harcot a kemény vízfoltok ellen. A szódabikarbóna gyengéden ledörzsöli a csempét vagy a zuhanyzó ajtaját, karcolás nélkül, a mosogatószer segítségével. A keverékhez ráadásul mindent megtalálunk a kedvenc százforintos boltunkban.

Ha a száraz zuhanyajtón vagy csempén dolgozunk vele, a keverék tökéletesen elvégzi a dolgát, vagyis mielőtt bevetjük, töröljük le a nedves felületet.

Vigyünk fel a nedves pamut rongyra egy kicsit a keverékből, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át vele a csempéket vagy az üvegajtót. A kádon és a csaptelepek körül is kiválóan tisztíthatunk vele. Mivel a keverék csöpög, gyorsan átdörzsölhetjük vele a kádat is.

Hagyjuk, hogy az Epsom só pár percig dolgozzon és ezután még egyszer, könnyedén töröljük át a felületeket. Meleg vízzel öblítsük le, majd töröljük szárazra papírtörlővel, így újabb vízfolt sem kezd el formálódni!

Két Epsom sós tisztítás között egyébként alkalmazhatjuk kedvenc üvegtisztítónkat a felületek ragyogásának eléréséhez, vagy készítsünk saját keveréket, amellyel meggátoljuk, hogy egyáltalán elkezdjenek vízfoltok képződni.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php