Takarítsunk! De hol kezdjük?

Talán a takarítás az a dolog, amit a legkevésbé szívesen csinálunk otthonunkban. Itt a tavasz, és ahogy egyre jobb lesz az idő, annál kellemetlenebbé válik, hiszen a négy fal helyett inkább a szabadban lennénk. 

Mindjárt itt a Húsvét, takarítsunk!

A férfiak ilyen időbe gyakorlatilag képtelenek a takarításra, de valójában a nők is csak azért csinálják, mert kell. Így vannak vele még a tisztaság mániások is.

Sajnos a heti rendszeres takarítás szükséges, különben egyre nehezebbé válhat, mert a kosz lerakódik, és minél több és több lesz otthonunkban. A heti takarítás nem egy nagy meló, és ha rendszeresen takarítunk, akkor soha nem lesz sok, tehát ne legyünk lusták!

takarítás

Hol érdemes kezdeni a takarítást?

Mindig ott, ahol a legmakacsabb foltok találhatók, és ez a helység az esetek 90%-ban a konyha. A sütőre ragadt zsír-, és olajfoltok jelenthetik talán a legkeményebb munkát, én általában a sütő tisztítását Cif segítségével végzem, ez az egyik legjobb tisztítószer az olaj ellen!

Aztán persze hátra van még az asztalok, mikrók, hűtők takarítása, tisztítása. Az előkészítő asztal az a hely, ahol mindig van valami kosz, amit hiába tüntetsz el, pár nap után már meg sem látszik sajnos az eredménye. A fürdőszoba takarítása nem nehéz feladat, havonta elég kétszer a kádat és a mosdót alaposan fertőtleníteni, és heti egy felmosás sem árt (a fürdőszobapolcok tisztításához szintén a Cif tisztítószer csodát ajánlom).

A nappali és a hálószoba eléggé egyedi ahhoz, hogy általánosságban tudjak írni róla. A hálószobák többségében padlőszőnyeg van, ez rendszeres tisztítást igényel, itt a porszívózásra gondolok, valamint a havi szőnyegtisztításra.

A parketta tisztítása nem ördöngős dolog, először porszívóval végigmész rajta, majd utána felmosod egy speciális parkettaápoló segítségével, most nem jut eszembe mi a neve annak, amit még anno használtam… Ezek után gyakorlatilag meg is vagy az alapokkal. Finomítani, fiókokat, szekrényeket takarítani havonta egyszer érdemes. Így mindig rendbn lesznek a holmijaid is.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.