Szigeteljünk sörös dobozzal!

Íme egy újabb módja annak, hogyan lehet újrahasznosítani a felesleges sörös dobozokat – Amerikában szinte teljes páncélba borítottak vele egy házat.

A nyugdíjas John Milkovich még 1968-ban kezdett bele furcsa házszigetelési projektjébe egy egyszerű lakásfelújítás keretein belül.

sörösdoboz házPortrait

Bár az eredeti cél csak egy terasz felépítése volt, a ház tulajdonosa megszállottjává vált a sörös dobozok felhasználásának, így addig folytatta azok gyűjtését, míg lényegében az épület és a kerítés minden centiméterét dobozok borították.

A házban mindketten halálukig éltek, 1988-ig Milkovitch, felesége pedig 1996-ig. Szomszédaik állítása szerint barátaikkal együtt mindketten – nem meglepő módon – folyton ittasak voltak. Haláluk óta egy művészeti szervezet vette át a ház megőrzésének munkáit, illetve ők intézik a látványosság megtekinthetőségének ügyeit is. Azóta nagy népszerűségnek örvend a sörösdoboz  kül,- és beltéri dekorációs célra célra való felhasználása. A gond csupán a megfelelő mennyiségű alapanyag összegyűjtése.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.