A szex előnyei – Miért kezdjünk bele most?

Régóta nem titok, hogy a szeretkezés egészséges – De miért is? Ha gondolkodtunk már ezen a kérdésen, legfőbb ideje, hogy megkapjuk rá a kielégítő választ – és lendüljünk akcióba! Melyek a szex tagadhatatlan előnyei?

A szex a testnek és a léleknek egyaránt jót tesz. Előnyös a szívünkre, a stresszre nézve kifejezetten ajánlott, s testmozgásnak sem utolsó. Érdemes azonban alaposabban is szemügyre venni, mi mindenért olyan hasznos még a számunkra!

A szex előnyeiből több mint tíz van, lássuk, mi melyikből profitálunk leginkább!

1.Kitűnő testmozgás: noha nem kell teljes átmozgatásnak tekinteni, a szex előnye a közepes intenzitású edzés, mely felpörgeti a szívverést, nagyjából egy gyorsgyalogoláshoz vagy lassabb biciklizéshez hasonlóan.

2.Jót tesz a női szívnek: azok a hölgyek, akik heti többször szeretkeznek, azért is élvezhetik a szex előnyét, mert kisebb eséllyel lesznek szívbetegek – főleg azokhoz képest, akik csak havonta egyszer hódolnak a testi örömöknek. Nem teljesen világos viszont a kutatók számára, hogy az egészséges nők szeretkeznek többször, vagy a szex maga segít óvni a szívet. Különös módon, a férfiakra a szex éppen ellenkezőleg hat.

3.Gyógyítja a fejfájást: még egy ok arra, hogy a fejfájás ne legyen kifogás a szeretkezés ellen, hiszen a szex előnye e probléma kúrálása is, egészen pontosan a fájdalomcsillapítás. A migrén is azon esetek közé sorolható, melyeken segíthet.

4.Csökkenti a stresszt: aki többet szeretkezik, kevésbé stresszes egy-egy szorongatóbb szituációban, például ha sok ember előtt kell szerepelnie. Ám ez csak akkor érvényes, ha partnerrel szeretkezünk, a maszturbáció nem jelent ilyen előnyt.

5.Hosszabb ideig élhetünk: egy tanulmány szerint a házas nők, akiknek gyakran volt orgazmusa is, jó eséllyel élnek tovább, mint társaik. A kutatók azonban nem biztosak benne, hogy a szex hosszabbítja az életet, vagy afféle mellékhatása az egészséges életnek? A legjobb, ha kipróbáljuk.

6.Élesíti az eszünket: a szex előnye továbbá, hogy hozzájárul az új agysejtek termelődéséhez. Azok az 50 felettiek, akiknek több szexben volt részük, jobban vissza tudtak idézni dolgokat egy matematikai feladat során – azokkal szemben, akik keveset szeretkeztek, lényegesen jobban teljesítettek. S úgy tűnik, ez jobban segít a férfiakon, mint a nőkön, de mindkét nem jobb eredményeket ért el, mint a szexet hanyagoló társaik.

7.Boldoggá tesz: a szex nem kis mértékben emeli a hangulatunkat! S ehhez akár heti egy alkalom is elég. A kutatók ugyanakkor a párkapcsolatban élőket vizsgálták, tehát cseppet sem biztos, hogy ez egy egyéjszakás kaland esetében is így van.

8.Kötődést eredményez: a szex előnye az is, hogy szeretkezés közben oxitocint termel a szervezet, a szeretet és a közelség érzései fokozódnak bennünk. Mindez hozzájárul az erős, stabil kapcsolat kialakításához.

9.Karcsún tart: minél többet szeretkezünk, annál soványabbak maradunk! Ebben a kérdésben sem teljesen egyértelmű a kutatók számára, hogy a szex tart karcsún, vagy a soványak szeretkeznek többet, de a próbát mindenképp megéri!

10.A mentális egészségre jó hatást gyakorol: azok a felnőttek, akik párkapcsolatban élnek és több szexben van részük, kevésbé hajlamosak a depresszióra és nem szednek annyi gyógyszert mentális problémák ellen.

orgazmus

11.Segít a megfázáson: egy kutatás szerint a heti kétszer szexelő főiskolások nyálmintájában magasabb volt a megfázás ellen harcoló antitestek mennyisége, mint azokéban, akik kevesebbszer bújtak ágyba.

12.Segíti az alvást: az orgazmus az endorfin és az oxitocin szintjét növeli a szervezetben, amelyek relaxálnak bennünket és tompítják a fájdalmat. A hatás férfiaknál erősebb, mint nőknél.

13.Csökken a rák esélye: a szexet többször élvező férfiak körében kisebb a prosztatarák előfordulásának valószínűsége, a hölgyeknél ugyanez a helyzet a mellrákkal. A terhesség és a spermiummal történő kapcsolatba kerülés szintén mérsékeli nőknél a rák kockázatát.

14.Gyermeket hozunk létre: a szex kétségtelen előnye a gyermeknemzés, s minél többször szeretkezünk, annál nagyobb az esély arra, hogy a baba megfoganjon, a spermiumok minősége pedig javuljon.

15.Segítünk jövőbeni önmagunknak: a szex előnye az életminőség javítása. Az aktív szexuális élet középkorúként is fontos, hozzájárul az egészséges és boldog élethez.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php