Szeszélyes tavaszi idő

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Szórványosan, legkisebb eséllyel a délkeleti országrészben számíthatunk záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra.

Az északi szél a Dunántúlon időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de néhol ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 24 és 29 fok között valószínű, de a nyugati határvidéken pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Változékony, több helyen fülledt, meleg idő várható.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte magas marad. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Elkezdődött az útifű és a lórom pollenszórása is, bár pollenkoncentrációjuk egyelőre jellemzően alacsony, helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is. A kőris, a tölgy, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje várhatóan csak alacsony koncentrációban lesz jelen, bár a tölgyé az ország északi területein még elérheti a közepes szintet. A kevésbé jelentős allergének közül helyenként magas koncentrációban lehet jelen a fenyőfélék virágpora. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.