Szeles, napos idő és melegfronti hatások

Változóan felhős égre, vastag fátyolfelhőkre számíthatunk, délelőtt az Alföldön, délután a Dunántúlon süthet ki hosszabb időre a nap.
Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél napközben többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, olykor viharos lökések is előfordulhatnak, és estére sem veszít erejéből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között várható, a derült északi megyékben lehet fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, a szelesebb nyugati tájakon lesz a melegebb.
szeles-ido
Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál a melegfrontokkal együttjáró tünetek jelentkezhetnek. Többek között fejfájás, migrén, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk. Nőhet a reakcióidő.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Kedden este hidegfront érkezik, emiatt északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, záporeső. Szerdán délután keleten is eláll az eső, ezt követően változóan felhős időre számíthatunk, jelentősebb csapadék nélkül. A délnyugati szél kedden többfelé viharossá fokozódik, de a többi napon is nagy területen erős lesz.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak elején és végén -2, +3, közte 2, 7 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden még 14, 19, majd szerdán már csak 8, 12 fok között várható. Péntekre ismét 11, 16 fok közé emelkedik.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. február 25. 4,3 °C +1,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 20,6 °C (1990) legalacsonyabb hőmérséklet: -13,9 °C (1986)

Forrás: met.hu