Szeles, de csapadékmentes időnk lesz

A kora reggeli órákban délen is csökken a felhőzet, és általában napos, gyengén fátyolfelhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz.

A szél délire fordul, a Dunántúlon megélénkül, sőt a Kisalföldön erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Kezdetben napos időre számíthatunk, majd egyre több lesz a felhő, és többfelé várható eső, zápor. Kedden csökken a csapadék mennyisége és előfordulása.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között valószínű, a kedd hajnal lehet hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 20 fokról 8, 13 fok közé csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. március 1. 7,2 °C +3,9 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 16,7 °C (1994) legalacsonyabb hőmérséklet: -15,0 °C (1963)

Forrás: met.hu