Szabadba csábító napos időnk lesz

Napos, gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható. A Nyugat-Dunántúlon, valamint az Alföld keleti felében erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, a magasabb légrétegekben is csak gyenge melegedés zajlik. A sok napsütés jót tesz hangulatunknak, kedélyállapotunknak. D-vitamin készletünket is feltölthetjük. Tartózkodjunk minél több időt a szabadban! A több helyütt élénk északi szél is csak kissé csökkenti hőérzetünket!

naposido_idojaras

Pollenjelentés
Fronthatás nem terheli szervezetünket, a magasabb légrétegekben is csak gyenge melegedés zajlik. A korábbi napokhoz képest mindenképp több napsütésre készülhetünk, mely javítja kedélyállapotunkat. Az élénk-erős északi szél viszont ronthatja hőérzetünket, érdemes ennek megfelelően öltözködni! Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, sőt a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenkoncentrációjuk helyenként már a tüneteket okozó közepes szintet is elérheti. Közepes szintet érhet el még egy-egy helyen a tölgy, valamint a kevésbé jelentős allergének közül az eperfafélék és a fenyőfélék pollenkoncentrációja, sőt utóbbiaké helyenként magas is lehet. Előfordulhat még egy-egy szem a nyír és a kőris virágporából is. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja csak lassan emelkedik, egyelőre még az alacsony tartományban marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma várhatóan emelkedik, a Cladosporium koncentrációja többfelé elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.