Stresszoldás gyógyvízzel

A hideg beálltával, ahogy a természetben, úgy életritmusunkban is új időszámítás kezdődik. Az ünnepeket megelőző egy-két hónap sok szempontból az egyik legaktívabb időszak az éves körforgásban, ezzel együtt az egyik legstresszesebb is.  Az év végi hajrában fokozódó munkatempó, a határidők nyomása hatalmas terhet róhat ránk és nagy kihívás elé állítja szervezetünket.

Legyűr a stressz

A gyakori idegeskedés, türelmetlenség, ingerültség, a betegségekre való fogékonyság mind-mind arra utalnak, hogy eluralt bennünket a stressz. Szabaduljunk meg mielőbb a stressztől, máskülönben előbb-utóbb megbetegíthet bennünket. A stressz testi és lelki hatásokat egyaránt előidéz, melyek között összefüggés áll fenn. Közvetlenül az immunrendszerre fejti ki hatását, aminek következtében pszichoszomatikus betegségek alakulhatnak ki. A tartós stressz felgyorsítja a szervezet biológiai öregedésének folyamatát, akár a valós kornál tíz évvel öregebb immunsejt-állapotot eredményezhet.

Wellness1

Csodatévő meleg víz

Ha úgy érezzük, hogy egyre kimerültebbek vagyunk, egyre nehezebben bírjuk a terheket, keressünk magunknak egy menedéket, ahol biztosan ki tudunk szakadni a hétköznapokból – ahol feloldódik a stressz és fel tudunk töltődni.  Nem véletlen, hogy a feltöltődés-feloldódás fogalomköre víz jelenlétére utal! A vízére, mely már ősidőktől fogva a megtisztulás, megszabadulás jelképe. A természetes meleg vizek relaxáló hatásánál kevés jobb és egészségesebb stresszoldót találhatnánk: ahogy a simogató vízben ellazulnak izmaink, feloldódnak feszültségeink, úgy szállnak el a gőzzel a mindennapok gondjai. A pihentető-lazító és illatosan relaxáló wellness kezelésekkel pedig valóban kizökken tér és idő: a test megnyugszik, a lélek lecsendesül- a stressz pedig már csak a múlté.

Próbáljunk ki egy néhány napos wellness üdülést valamelyik Danubius Health Spa Resortban, Hévízen, Bükön vagy Sárváron. Ha csak néhány óránk van, már egy rövid Day Spa program is sokat segíthet a szervezetünk regenerálásában a Margitszigeten vagy a Heliában. További tippek: www.danubiushotels.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.