Sokat, de rosszul alszanak a kínaiak

Napi nyolc óránál többet, de meglehetősen rosszul alszanak a kínaiak – derül ki egy friss felmérésből.

A Zsenmin Zsipao pártlap internetes oldalán idézett kutatás során Kína-szerte 60 város és vidéki település lakóit vizsgálták. Az eredmények szerint a kínaiak átlagosan napi 8 óra 50 percet alszanak, ennek ellenére a válaszadók több mint fele panaszkodott arról, hogy felkelés után rendszerint kábának, lomhának érzi magát.

A jelentést a Kínai Alváskutató Társaság egy korábbi felmérése is megerősíti, amely szerint a kínaiak alvásminősége a globális átlagnál rosszabb, 38 százaléknak van valamilyen alvással kapcsolatos problémája.
A megkérdezettek több mint fele azt is bevallotta: a munkahelyi stressz hatással van alvására, és a probléma orvoslására sok mindent kipróbált már.

alvas%2528103%2529

A Zsenmin Zsipao által idézett jelentésből egyebekközött kiderült, hogy az ország déli és nyugati részén élők jobban alszanak keleti és északi honfitársaiknál, a vidékiek pedig a városiaknál. A férfiak jobb alvóknak bizonyultak a nőknél, a hajadonok pedig a házasoknál.

A tanulmány szerint egyre többen függenek elektronikus készülékeiktől, viszik azokat ágyba. A válaszadók kétharmada elalvás előtt is telefonál vagy chatel, az éjszakai baglyok 43 százaléka az internetes játékokat vagy a telefonját okolja kései fennmaradásáért.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.