Sok napsütés

A sok napsütés mellett többnyire kevés gomolyfelhő képződik, illetve nyugaton időnként megnövekedhet a fátyolfelhőzet is.

Helyenként záporeső, nyugaton délután esetleg egy-egy zivatar kialakulhat. Az északkeleti szél nagy területen megélénkül, elsősorban északkeleten erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Enyhe melegedés kezdődik, így az erre érzékenyeknél migrén, fejfájás, koncentrációzavar felléphet.

napsutes

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan ismét emelkedik, sokfelé elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja általában alacsony marad, de helyenként közepes is lehet. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenjük egyelőre jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. Alacsony koncentrációban előfordulhat még a nyír, a kőris, a tölgy, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.