Sok lesz a napsütés és front sem terheli szervezetünket

A sok napsütés mellett csak kevés felhőre számíthatunk, csapadék nem lesz. A Tiszántúlon az északkeleti, a Kisalföldön a délkeleti szél élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben 8 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul, a nyugati határnál lehet a melegebb.

Anticiklon hatása érvényesül, így fronthatás nem terheli szervezetünket. Kellemes nyári idő várható, a napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra. Érdemes az időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben. A déli órák környékén erős lesz az UV-sugárzás.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedni fog. Hétfőn még csak a Dunántúl déli részén, keddtől már az Alföldön is, illetve a Dunántúlon is egyre nagyobb területen lehet jelen nagyon magas koncentrációban a parlagfű pollenje. A csalánfélék pollenkoncentrációja is többfelé elérheti a magas szintet. Az üröm és a kenderfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes tartományban alakul, bár helyenként magas is lehet. A libatopfélék pollenkoncentrációja általában alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu