Semmi Extra: Zsebők könyvbemutató

Kedden lesz Zsebők Csaba költő új kötete, a „Végtelenjeinken hajózunk” bemutatója. A könyvet a legendás Püski Kiadó jelentette meg.

Zsebők Csaba új kötetét október 10-én 18 órától mutatják be a Semmi Extrában (Budapest, III. Lajos u. 46.). A költő beszélgetőtársa a felvidéki Gágyor Péter színházi rendező, író, a moderátor pedig Somody Ildikó televíziós szerkesztő lesz.

A „Végtelenjeinken hajózunk” 2017 nyarán jött ki a patinás Püski Kiadótól, amely korábban a „Sejtjeidben élnék” című Zsebők könyvet is kiadta. A szerző második verseskötetében a ciklusok címei megmutatják az általa járt új utakat: „Visszasüppedve kozmikus magányba”; „Bűvölet a Hold alatt”; „Végtelen tengerből gyöngyöket halászok”; „Bélyegeink egymáson zsugorodnak”…

Zsebők Csaba versei – többek között – a Napútban (Magyarország), a Muratájban (Szlovénia), az Irodalmi Szemlében (Szlovákia/Felvidék), az ÚjNautiluson (Románia/Erdély-Magyarország), a Folyón (Magyarország), a Nyugati Magyarságban (Kanada), a Holdkatlanon (Magyarország), a szlovéniai magyarok évkönyvében, a Nekünk Nyolcban (Magyarország), vajdasági-délvidéki lapok (Szerbia) irodalmi mellékletében, az Újjászületés antológiában, és az Art’húr Irodalmi Kávéházban láttak napvilágot, 2005 és 2017 között. Zsebők a Berzsenyi Aranykoszorús Kötet Díj egyik jelöltje volt 2016-ban. Ugyanebben az évben képző- és iparművész barátaival bejelentette az Ösztön Kortárs (ÖKO) Művészeti Csoport megalakulását.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.